Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistem de iluminat public inteligent, pe 35 de străzi din Cugir și Vinerea. Proiect de peste 2,5 milioane de euro

Publicat

35 de străzi din orașul Cugir și localitatea Vinerea vor beneficia de un sistem modern de iluminat public, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de euro, fără TVA.  

Primăria Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări pentru proiectul „Eficientizarea sistemului de iluminat public în UAT Cugir”.

Valoarea totală  estimată este de 12.597.320,88 de lei, fără TVA. 

Scopul proiectului este înlocuirea sistemului de iluminat public în vederea creșterii nivelului de dezvoltare a orașului, precum și calitatea vieții din spațiul urban, în raport cu diminuarea consumului de energie electrică.

Sistemul de iluminat public în Cugir constă în prezent în existența unui ansablu tehnologic și funcțional alcătuit din:

  • puncte de aprindere,
  • cutii de distribuție,
  • cutii de trecere,
  • linii electrice de joasă tensiune (subterane și supraterane),
  • fundații,
  • stâlpi,
  • instalații legare la pământ,
  • console,
  • corpuri de iluminat,
  • accesorii, conductoare, izolatoare, cleme și armături,
  • echipamente de comandă, automatizare și măsurare utilizate pentru iluminatul public

Starea generală a sistemului de iluminat public în orașul Cugir este necorespunzătoare, astfel, prin proiect se dorește reabilitarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cugir: Nicolae Bălcescu, Carpați, I. Creangă, I. B. Deleanu, Griviței, Horea, Al. Sahia, Stadionului, Tineretului, Victoriei, Trandafirilor, Rozelor, Râul Mic, 1 Decembrie 1918, 21 Decembrie 1989, Serelor, Dealului, S. Bărnuțiu, M. Eminescu, Livezii, Mihai Viteazul, Pârâului, Șurianu, Traian, A. Vlaicu, Nuferilor, Dorului, Constructorul și pe străzile din localitatea Vinerea: Principală, Culturii, Merilor, Șantierului, Tractoristului, Zăvoiului, Vadului, Morilor.

Pentru realizarea economiei de energie este necesar a se avea în vedere în primul rând faza de proiectare, să se continue cu execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare apoi lucrări de întreținere și se referă la întregul reprezentat de instalațiile de iluminat public, dar și la sursele de lumină și aparatele de iluminat. Alte resurse pentru economia energetică sunt:

  • Implementarea unui  sistem de comandă și control al instalației
  • Optimizarea timpilor de funcționare a instalației
  • Utilizarea aparatelor de iluminat cu tehnologie LED

Prin executarea unei noi rețele de iluminat cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, pe partea opusă actualei instalații, se va asigura un sistem de iluminat inteligent care să permită cetățenilor din Cugir o mobilitate mai bună pe timp de noapte, siguranță și care va avea o eficiență energetică sporită.

Durata totală a prestării serviciilor de proiectare și a execuției lucrărilor este de 14 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax