Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistem de monitorizare şi informare asupra traficului pe DN1 şi autostrăzile din România. Proiect în valoare de 103 milioane de lei

Publicat

autostrada aiud Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect privind finanţarea cu peste 103 milioane de lei a unui sistem de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie de pe autostrăzile A1, A2, A3 şi DN1, Bucureşti – Ploieşti, care include şi camere video.

„Fiecare autostradă va avea un sistem propriu, al cărui nod central de comunicaţii va fi conectat la Centrul de Monitorizare şi Informare de la DRDP Bucureşti. Se asigură astfel controlul şi comanda celor trei sectoare de autostradă dintr-un centru unic, dar rămâne şi disponibilitatea unei redistribuiri ulterioare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Centrul de Monitorizare şi Informare va trebui refăcut astfel încât să integreze noile echipamente şi să corespundă actualelor cerinţe, precizează Ministerul Transporturilor (MT).

Sistemul de monitorizare şi informare este compus din următoarele subsisteme: subsistem de monitorizare a traficului prin bucle inductive, subsistem de monitorizare a traficului şi detecţie a incidentelor prin tehnologie video, subsistem de monitorizare video, subsistem de măsurare a condiţiilor meteo – rutiere, subsistem de cântărire dinamică şi măsurare dimensiuni, subsistem de informare cu panouri cu mesaje variabile (VMS), subsistem de monitorizare a traficului cu senzori wireless, puncte de concentrare, subsistem de securitate şi subsistem de comunicaţii si electroalimentare.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    miercuri, 11.10.2017 at 14:56

    Ce-ar fi sa mai si facem niste autostrazi intre-timp ? Ha ? Buna idee!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax