Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistem de producere a oxigenului medical, la Secția de Boli Infecțioase din Alba Iulia. Investiție de peste 210.000 de lei

Publicat

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va fi dotată în curând cu un sistem de producere a oxigenului medical, care va asigura a doua variantă de alimentare a instalației de oxigen montată recent în clădire. 

Reamintim faptul că întreaga secție a beneficiat recent de lucrări de renovare, igienizare și modernizare, a fost dotată cu rampe de oxigen, lămpi UV, au fost montate sisteme de supraveghere video, s-au refăcut circuitele de funcționare, a fost instalată o rețea de televiziune prin cablu, respectiv o rețea de internet prin Wi-Fi.  De asemenea, au fost înființate două saloane, cu 4 paturi de ATI, dotate cu prize de oxigen, ventilatoare mecanice, aparate de monitorizare funcții vitale, injectomate și infuzomate, măști pentru ventilație noninvazivă, videolaringoscop pentru intubație și defibrilator.

Vezi și FOTO: Investiții importante pentru pacienții cu COVID-19, la secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia. Cum arată saloanele

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat joi, 30 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui sistem de producere oxigen medical, pentru dotarea Secției de Boli Infecțioase. Valoarea totală estimată este de 216.806,7 lei, fără TVA.

SJU Alba Iulia reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Alba, asigurând asistența medicală de specialitate pentru cei aproximativ 66.701 locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru cei aproximativ 330.973 locuitori ai județului, îndeplinind totodată și funcția de spital de urgență.

Potrivit caietului de sarcini, pentru alimentarea cu oxigen a instalației de fluide medicale în clădirea de pe strada Decebal nr. 3 (Secția de Boli Infecțioase), este necesară o sursă alternativă. Prin achiziția unui sistem de producere de oxigen medical se va asigura a doua variantă de alimentare a instalației existente în prezent (alimentată cu baterie de butelii).

Sistemul va trebui să asigure un debit livrat de oxigen de minim 6 mc/oră, la o presiune de minim 5 bar (la ieșire din generator). De asemenea, sistemul va avea un rezervor de oxigen cu capacitate de minim 300 de litri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax