Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistem informatic pentru depistarea conflictelor de interese în achizițiile publice pe fonduri UE, implementat de ANI

Publicat

deputati

Guvernul a aprobat în urmă cu câteva zile un memorandum întocmit de Agenția Națională de Integritate, potrivit căruia „Funcționarii publici cu atribuții în gestionarea fondurilor UE, persoanele de decizie din cadrul autorităților contractante și persoanele fizice sau juridice care participă la procedurile de achiziții publice își vor introduce obligatoriu datele de identificare în Sistemul informatic integrat pentru prevenirea și identificarea conflictelor de interese”.

Așadar, participanții la sistemul de achiziții publice în cadrul proiectelor UE vor fi obligaţi prin lege să completeze un formular, în cadrul acestui sistem, cu o serie de informații cheie în vederea depistării eventualelor conflicte de interese. Acest sistem va analiza și identifica automat eventualele probleme.

Memorandumul mai arată că „sistemul informatic integrat va procesa date și informații astfel încât Agenția Națională de Integritate va emite avertismente de integritate către actorii implicaţi, asigurând în același timp și monitorizarea implementării acestora, pentru a putea preveni conflicte de interese, fără a bloca procedurile de achiziții și fără a afecta gestionarea proiectelor și a absorbției fondurilor structurale”.

Implementarea sistemului, mai exact a primelor module, ar urma să aibă loc peste aproximativ 9 luni, după ce vor fi parcurse mai multe etape: elaborarea unui studiu de prefezabilitate și impact financiar și consultantă de specialitate, organizarea unei proceduri de achiziție publică și atribuirea contractului de dezvoltare a sistemului electronic.

Costurile acestui sistem vor fi stabilite în urma realizării studiului de prefezabilitate.

Sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax