Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sistem Naţional de Raportare a Incidentelor, implementat de IPJ Alba. Se va putea realiza o hartă a infracţionalităţii judeţului

Publicat

Un grup de 322 de poliţişti din structurile IPJ Alba vor fi instruiţi cu privire la utilizarea Sistemului Naţional de Raportare a Incidentelor (SNRI), o aplicaţie cu ajutorul căreia Poliţia Română va beneficia de o creştere a operativităţii, prin scurtarea timpului de reacţie şi printr-o analiză mult mai eficientă a datelor existente. Prin implementarea SNRI, urmărirea lucrărilor penale se va desfăşura într-un mod mult mai eficient, existând posibilitatea de a afla în orice moment ce unitate de poliţie instrumentează un anume dosar.

Sesiunea de instruire a poliţiştilor se va desfăşura la sediul IPJ Alba, în perioada 3.01.2012 – 10.02.2012. Utilizarea acestui sistem informatic de către toate structurile operative va conduce la o îmbunătăţire consistentă a aspectelor din activitatea poliţiei, cum ar fi: preluarea plângerilor cetăţenilor – înregistrarea acestora urmând a fi făcută direct în format electronic, completarea şi arhivarea rapoartelor de activitate de către poliţiştii din teren – prin trecerea acestora de pe suportul de hârtie pe cel electronic, trasarea itinerariilor de patrulare pentru agenţii de ordine şi siguranţă publică, în urma analizei rapoartelor de activitate completate în format electronic, analizarea datelor rezultate în urma parcurgerii paşilor enumeraţi mai sus, având ca efect direct şi imediat evidenţierea mult mai uşoară a “zonelor fierbinţi”.

Echipele de analişti ale poliţiei vor putea trasa “harta infracţionalităţii”

În urma completării rapoartelor în format electronic şi a analizei acestora, echipele de analişti ale poliţiei vor putea trasa “harta infracţionalităţii”, subliniind astfel zonele cele mai afectate, intervalele orare în care se comit faptele penale, genurile de infracţiuni, cât şi bunurile vizate în fiecare dintre aceste zone. Nu în ultimul rând, activitatea poliţiştilor în ce priveşte identificarea suspecţilor va fi mult uşurată, profilele autorilor de infracţiuni fiind întocmite mult mai exact ca rezultat direct al informatizării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax