Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistem pentru blocarea telefoanelor mobile ale deţinuţilor din penitenciare. Costurile vor fi de 10.000 euro lunar

Publicat

Sătui de găselniţele prin care deţinuţii din penitenciare îşi introduc telefoanele mobile în închisoare, cei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor doreşte să cheltuiască 10.000 de euro lunar pentru a instala un sistem care ar bloca utilizarea telefoanelor mobile ale celor care sunt în închisoare. 

Potrivit unui proiect  aflat în dezbatere la Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a găsit metoda prin care va elimina orice telefon mobil strecurat, cu voie sau fără voie la cei care îşi ispăşesc pedepsele pentru ilegalităţile comise. Astfel,  ANP va cheltui 10 milioane de lei noi, pe an,  pentru perioada 2013-2017, pentru a monitoriza deţinuţii.

Din analiza proiectelor tehnice furnizate de 11 operatori economici care au răspuns solicitării a reieşit că soluţia cea mai viabilă, economică şi acoperitoare din punct de vedere al numărului de unităţi care va beneficia de măsurile preconizate este cea propusă de prezentul act normativ. Se estimează că pentru o unitate mare de detenţie (peste 1.500 de detinuţi), costul achiziţionării serviciului va fi de aproximativ 10.000 euro/lună, iar pentru una de dimensiuni reduse (500 – 750 de deţinuti) de 5.000 euro/luna, în final reuşindu-se punerea în funcţiune a acestor sisteme în aproximativ 20 -25 de penitenciare„, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Scopul acestui proiect este acela de a elimina deţinuţii care găsesc mereu metode de a introduce telefoanele mobile în închisori. Metoda prin care aceştia nu-şi vor mai putea folosi telefonul mobil, este bruiajul electromagnetic.

Blocarea şi întreruperea radiocomunicaţiilor se realizează numai în scopul prevenirii utilizării neautorizate, de către persoanele private de libertate, în interiorul penitenciarului, a dispozitivelor care sunt capabile să transmită sau să primească imagini, sunete şi informaţii, inclusiv telefoanele mobile.Soluţia tehnică identificată pentru crearea perturbaţiilor electromagnetice este integrată într-un sistem a cărui funcţionare poate fi monitorizată de la distanţă. Sistemul este compus dintr-o combinaţie specifică mai multor tipuri de aparate şi, după caz, a altor dispozitive care sunt asamblate, instalate şi destinate utilizării permanente pentru blocarea şi întreruperea radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea ANP”, prevede acesta.

Acest proiect a fost propus, după ce în luna iulie a acestui an, în urma mai multor percheziţii din penitenciare au fost găsiţi suspecţi care au introdus în mod ilegal telefoane mobile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Guvernul introduce în penitenciare sisteme de blocare sau bruiaj a telefoanelor mobile. Operațiunea va costa 10 milioane lei pe an | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax