Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sistemul bugetar ar urma să ajungă la 1,1 milioane de angajaţi, la sfârşitul anului 2012

Publicat

Numărul angajaţilor din sistemul bugetar din România ar urma să ajungă până la 1,1 milioane de persoane, până la sfârşitul anului viitor, după cum a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu. Va continua politica de reducere a costurilor de funcţionare a statului şi crearea de locuri de muncă în industrie şi servicii, precum şi investiţiile din bugetul naţional.

Astfel, procesul de restructurare din instituţiile bugetare va continua, până acum fiind scoşi din sistem aproximativ 180.000 de salariaţi.

Preşedintele susţine că în acelaşi timp trebuie crescut numărul de locuri de muncă din sectorul industrie şi servicii şi investiţiile din bugetul de stat. Acesta a precizat că, prin noul Cod al Muncii, s-au echilibrat drepturile angajaţilor cu cele ale investitorilor, în urma căruia angajatorul poate să recurgă la concedieri mai uşor.

Potrivit aceleiaşi surse, va fi continuată „politica de reducere a costurilor de funcţionare a statului, a costurilor sociale nejustificate cu programe sociale generate de nevoile electorale şi o creştere a investiţiilor statului. Creşterile economice fragile, dar constante ne arata că acordarea unui procent important către investiţii duce la creştere economică sănătoasă durabilă şi duce la păstrarea şi crearea de locuri de muncă”.

Cu referire la bugetul pentru 2012, preşedintele menţionează că acesta vizează accelerarea reducerii dependenţei de împrumuturi externe, pentru misşorarea deficitului de la 4,4% la 1,9%. De anul viitor, este planificată o absorbţie de fonduri europene de 6 miliarde euro, ce ar trebui să asigure o creştere economică de peste 1.5%, după cum a declarat Traian Băsescu.

Declaraţiile au fost făcute joi, l deschiderea conferinţei „The Economist”, de la Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax