Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistemul de asigurări de locuinţe se modifică. Nu va mai fi nevoie de două poliţe

Publicat

Potrivit Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), proprietarii de locuinţe care doresc să-şi asigure locuinţele peste sumele obligatorii, de 10.000 de euro, respectiv 20.000 euro nu vor mai fi obligaţi să încheie două poliţe, una obligatorie şi una facultativă, ci una singură.

Reprezentanţii PAID au precizat că „PAID va implementa, în perioada următoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele minime prevăzute în legislaţia în vigoare. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să nu mai fie nevoie de încheierea a două poliţe – obligatorie şi facultativă -, şi să implementăm un sistem care să permită acoperirea riscurilor obligatorii şi a celor suplimentare pe o singură poliţă de asigurare”.

Asigurarea locuinţelor prin două poliţe a fost impusă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA),din 1 septembrie.

Reamintim că poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei poate fi emisă doar de societăţile de asigurare acţionare PAID (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări). Acesta acoperă trei riscuri de catastrofă naturală şi anume cutremur, inundaţii şi alunecări de teren – pentru o sumă asigurată de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcţie de tipul construcţiei.

Cei care deţin locuinţe cu valori peste sumele minime asigurate prin poliţa PAD pot încheia asigurări facultative pentru sume asigurate şi riscuri suplimentare la orice asigurător autorizat să practice riscuri de catastrofă naturală, indiferent dacă acesta este sau nu acţionar al PAID.

Proprietarii care nu au niciun fel de asigurare pentru locuinţe riscă amendă de 100 de lei la 500 de lei de către autorităţile locale şi nu pot primi despăgubiri în caz de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren.

Sursa: Mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax