Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul de brățări electronice devine operațional în Alba: Cine va avea fiecare mișcare monitorizată de către oamenii legii

Publicat

Sistemul de brățări electronice devine operațional și în județul Alba, de la 1 octombrie. Este vorba despre o brățară electronică care va fi montată pe piciorul agresorilor din cazurile de violență domestică. 

Pe lângă județul Alba, în alte 17 județe din țară sistemul va deveni operațional.

Mai exact sistemul va fi operaționalizat în Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

Brățara electornică pentru control judiciar și arest la domiciliu

Pe lângă cazurile de violență domestică, sistemul de monitorizare electronică se aplică și în cadrul procedurilor de control judiciar, control judiciar sub cauțiune și arest la domiciliu, în cauzele în care organele judiciare vor dispune obligația de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere în sarcina inculpatului cercetat penal.

Cum se face monitorizarea

Potrivit MAI, monitorizarea face automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României. Se realizează asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora.

Identitatea persoanei supravegheate și a persoanei/persoanelor protejate, care poartă dispozitivele electronice, va fi cunoscută doar de personalul de supraveghere care creează semnalarea.

În cadrul monitorizării, nu sunt cunoscute datele purtătorilor dispozitivelor de supraveghere, ci doar identificatoarele (ID-urile) acestor dispozitive.

Numai în măsura în care va fi generată o alertă (ce notifică încălcarea unei reguli stabilite) va fi posibilă asocierea identificatorului dispozitivului cu datele cu caracter personal existente în cazul de monitorizare. Se preiau în mod automat, odată cu generarea alertei și transmit, împreună cu alte date de intervenție, către dispeceratul S.I.M.E. și S.N.U.A.U. 112 și  spre cel mai apropiat organ de ordine publică, pentru intervenție, susține MAI.

Dispozitivul electronic de supraveghere pentru persoana supravegheată este alcătuit dintr-o componentă de tip brățară, care va fi atașată la glezna sau, prin excepție, la brațul persoanei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate