Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul de iluminat public din comuna Unirea va fi modernizat, printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei

Publicat

Sistemul de iluminat public din comuna Unirea urmează să fie modernizat. Peste 600 de corpuri de iluminat învechite vor fi înlocuite cu aparate de iluminat cu surse LED, printr-o investiție de 1,1 milioane lei.

De asemenea, se va implementa un sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat. 

Primăria comunei Unirea a lansat marți, 16 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat în comună.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.118.150 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, necesitatea realizării acestei investiții rezultă din starea tehnică actuală a rețelelor iluminat, zona studiată și implicit aparatele de iluminat existente fiind învechite și în marea majoritate la finalul duratei normale de viață.

Pentru a nu exista întreruperi în funcționarea sistemului de iluminat public, lucrările de demontare și montare pe fiecare punct luminos vor fi realizate în aceeași zi.

Executantul va asigura la finalizarea lucrărilor de execuție un sistem de iluminat public nou, racordat la rețeaua de alimentare cu energie electrică, complet funcțional.

De asemenea va asigura conectarea, fără sincope în funcționare, a tuturor rețelelor de iluminat public conectate la rețelele care urmează a fi dezafectate de proprietar, ca urmare a realizării rețelelor de iluminat, conform proiectului.

Descrierea modului de realizare a lucrărilor de bază:

Pentru toate aparatele de iluminat, se vor executa următoarele lucrări necesare demontării, montării lor și instalării sistemului inteligent de management prin telegestiune:

Lucrări de înlocuire a aparatelor de iluminat:

  • Deconectare sistem de iluminat existent;
  • Demontare aparate iluminat existent;
  • Demontare brațe și brățări existente unde este cazul;
  • Montare braţe şi brăţări noi unde este cazul;
  • Montare aparate de iluminat noi;
  • Realizare conexiuni;
  • Instalarea sistemului inteligent de management prin telegestiune;
  • Configurare iniţială sistem de telegestiune;
  • Testare, verificare şi punere în funcţiune;
  • Recepție lucrări.

Principalele lucrări care se impun a se executa în cadrul prezentei investiții, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public al comunei Unirea sunt următoarele:

  • Demontarea aparatelor de iluminat existente – 611 buc. și a elementelor conexe a acestora (brațe de prindere, cleme, cablu/ conductoare de alimentare, etc.) – 117 buc;
  • Montarea pe stâlpii existenți și proiectați, a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) – 611 buc. și a elementelor conexe (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare, etc.) – 117 buc;
  • Implementarea unui sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax