Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul de iluminat public din mai multe sate ale comunei Întregalde va fi modernizat. Valoarea investiției

Publicat

Sistemul de iluminat public din mai multe sate aparținătoare de comuna Întregalde va fi modernizat. Printr-o investiție de peste 730.000 de lei urmează să fie montate 291 de aparate de iluminat LED. 

Primăria Întregalde a lansat pe 15 mai, în SEAP, o licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat public în satele Întregalde, Necrilești, Modolești, Ivăniș, Ghioncani și Dealul Geoagiului.

Valoarea totală estimată a investiției este de 738.116,35 de lei, fără TVA. 

Proiectul urmărește realizarea următoarelor lucrări:

  • Crearea unui sistem nou de iluminat public prin înlocuirea aparatelor existente pe stâlpii existenți cu aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED pentru a îndeplini atât parametrii cantitativi (luminanța, nivel de iluminare) cât și parametri calitativi impuși (uniformități generale și longitudinale, indici de orbire, redarea culorilor, etc.);
  • Implementarea unui sistem de comandă și control printr-un sistem inteligent de management prin telegestiune care va monitoriza în timp real comanda și starea de funcționare a
    aparatelor de iluminat.

Avantajele oferite de noul sistem de iluminat public

Noul sistem de iluminat, modern și uniform, va reduce o parte din costurile de întreținere cât și pierderile și dezechilibrele din rețea. Din punct de vedere luminotehnic, vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate.

De asemenea, va crește confortul vizual și siguranța atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc.

Folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune va duce la scăderea consumului de energie electrică. De asemenea, noul sistem va oferi posibilitatea de a modifica scenariile privind pornirea/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat și va oferi informații în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente.

Iluminatul de pe străzile vizate în proiect se va realiza prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpii existenți cu aparate de iluminat LED echipate cu sistem de telegestiune.

În cadrul proiectului se vor monta 291 de aparate de iluminat LED.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax