Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistemul de iluminat public din satele aparținătoare municipiului Aiud va fi modernizat. Valoarea investiției

Publicat

Sistemul de iluminat public stradal din cele 9 sate aparținătoare de municipiul Aiud urmează să fie modernizat printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei. În total urmează să fie instalate un număr de peste 1.000 de corpuri de iluminat cu LED, ce vor asigura reducerea consumului de electricitate cu minim 64%. 

Primăria Aiud a lansat vineri, 12 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat stradal în satele aparținătoare municipiului.

Valoarea totală estimată este de 1.915.840 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul urmărește reducerea consumului de energie electrică și implicit al emisiilor de CO2 prin modernizarea sistemului de iluminat public, respectiv înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminate cu tehnologie LED.

Aparatele noi care se vor monta vor fi echipate cu driver de comandă, capabil să funcționeze cu sisteme de management prin telegestiune.

Astfel, prin proiect vor fi înlocuite un număr de 688 de aparate (corpuri) de iluminat. În total vor fi instalate un număr de 1.028 de aparate de iluminat.

Fiecare punct luminos va putea fi controlat prin telegestiune, în cadrul unui sistem inteligent de management – pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat.

De asemenea, vor fi instalate 340 de brațe de susținere/console (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare, etc.) și elemente conexe.

Lungimea sistemului de iluminat public care urmează să fie modernizat/creat/extins este de 35,98 kilometri.

După implementarea proiectului, consumul de energie ar urma să scadă cu minim 64%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax