Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul de iluminat public din Zlatna va fi modernizat, pentru creșterea eficienței energetice. Valoarea investiției

drona

Publicat

Sistemul de iluminat public din Zlatna va fi modernizat, pentru creșterea eficienței energetice. Investiția se ridică la peste 2,2 milioane de lei. Prin proiect urmează să fie înlocuite 700 de corpuri de iluminat din oraș, cu surse de iluminat tip LED.

Totodată, urmează să fie implementat și un sistem de telegestiune, prin care se va putea controla, monitoriza, măsura și gestiona funcționarea în parametri optimi a rețelei de iluminat public. Controlul lămpilor se va realiza în mod dinamic cu ajutorul controlerelor inteligente, instalate la partea inferioară a lămpilor, astfel încât fiecare lampă va lumina la intensitatea prestabilită doar atunci când se îndeplinesc condiţiile de declanșare a semnalului de comandă.

Primăria Zlatna a lansat, pe 23 octombrie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în orașul Zlatna”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 2.205.000 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, sistemul de iluminat public urmează să fie modernizat prin demontarea aparatelor de iluminat existente și înlocuirea lor cu surse de iluminat tip LED.

Sistemul de iluminat public din Zlatna va fi modernizat. Ce prevede proiectul

În cadrul proiectului se vor monta 700 de surse de iluminat stradal tip LED. Dintre acesta, 465 vor avea puterea de maxim 30W, iar restul de 235 vor avea puterea de maxim 60W.

Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate de a asigura atât orientarea şi circulaţia în siguranță a pietonilor și vehiculelor cât şi crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală. În momentul de față, la nivelul orașului Zlatna, cea mai mare parte a aparatelor existente prezintă deficiențe în funcționare ceea ce duce la cheltuirea unor sume mari pentru asigurarea întreținerii și funcționării sistemului.

Lucrările propuse în cadrul proiectului includ:

  • demontarea aparatelor de iluminat vechi și predarea lor către Primărie;
  • demontarea consolelor vechi și predarea lor către Primărie;
  • demontarea clemelor de legătură vechi;
  • montarea de aparate de iluminat cu LED-uri, eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic, pe stâlpii existenti, având gradul de protecție de minim IP66 si IK09;
  • montarea de console de susținere a aparatelor de iluminat cu LED;
  • montarea de coliere de prindere pe stâlpi a consolelor, fixate prin intermediul unei benzi de montaj din inox sau bandă din otel zincat și sistem de prindere;
  • realizarea legăturii electrice în rețeaua aeriană existentă de joasă tensiune iluminat public utilizând cleme de derivație tip CDD 15/45 IL;
  • realizarea alimentării cu energie electrică din rețelele de iluminat existente LEA 0,4kV utilizând cablu CYYF 2 x 1.5mmp;
  • asigurarea protecției la supratensiunea electrică de natură atmosferică;
  • implementarea unui sistem de monitorizare și dispecerizare pentru sistemul de iluminat public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate