Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sistemul de irigații a zonelor verzi din Sebeș „picură” 86.000 de euro în firma unui fost consilier PSD

Publicat

Încercarea Primăriei Sebeș de a transforma și a menține orașul verde stoarce bani frumoși din bugetul local. După ce s-au băgat sute de mii de euro în gazon, mușcate și tei, acum alți aproape 90.000 de euro vor merge pe un sistem de irigare care să mențină plantele verzi.

Nu mai puțin de 409.400 lei costă sistemul de irigare a zonelor verzi care va fi montat pe străzile Augustin Bena, Aviator Olteanu, Mihail Kogalniceanu, Lucian Blaga, tronson cuprins între intersecția cu strada Sava Hentia şi intersecţia cu Drumul Sibiului, Valea Frumoasei, Municipiul Sebeş.

Contractul de asistență tehnică și execuţie lucrări a fost atribuit firmei Alba Irigații SRL, ce aparține fostului consilier local PSD de la Alba Iulia și fost director DJTS Alba, Dorin Ioan Dîrloşan.

„Transformarea” orașului a început de anul trecut, când primăria a umplut străzile și podurile cu mușcate, a plantat tei și a pus gazon (n.r. – care s-a și uscat la scurt timp).

Au fost puși 13.500 de metri pătrați de gazon, la prețul de 31,40 de lei metrul pătrat. Gazonul este de tip ”rulou”, mult mai scump decât cel însămânțat și mult mai greu de întreținut ulterior din punct de vedere al costurilor. În total, pentru gazon, factura Primăriei ajunge la peste 420.000 de lei (plus TVA).

Cei 200 de tei cumpărați au costat fiecare 472 de lei (plus TVA), în total, 94.400 de lei (plus TVA). Pe site-urile de profil, ținând cont de dimensiunea acestora (2,5 metri), teii pot fi achiziționați cu aproximativ 68 de lei (cu TVA inclus) sau mai ieftin, la cantități mai mari.

Pe lista cumpărăturilor mai apar suporții destinați amenajărilor florale – pentru montarea lor costurile trec de 320.000 de lei – și plante ornamentale de 259.640 de lei.

VEZI:  Afaceri de sute de mii de lei, ”îmbobocite” din bugetul Primăriei Sebeș. Tei și alți copăcei, la ”numai” câteva sute de lei. Fiecare!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. croco

    joi, 22.03.2018 at 12:58

    Oare DNA nu vede sifonarile din Sebes ? Oare sebesenii vor mai vota inca o data o noua tepuiala ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax