Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Sistemul informatic al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost deblocat. Funcţionează în toată ţara

Publicat

permis

permis de conducere Sistemul informatic al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) funcţionează de marţi, după ce luni era blocat în toată ţara.

Potrivit unui comunicat remis de DRPCIV, sistemul informatic a devenit funcţional marţi dimineaţă, la ora 8.00.

Cu o zi înainte, din cauza blocajului informatic al DRPCIV la nivelul întregii ţări, nu au putut fi eliberate permise de conducere, nu s-au putut susţine examenele teoretice pentru obţinerea carnetului auto şi nu a fost posibilă programarea examenele practice.

Nici cererire de preschimbare a permiselor de conducere nu au putut fi procesate, iar autorizaţiile de circulaţie provizorie nu au putut fi emise.

În schimb, dosarele în vederea înmatriculărilor de autovehicule se puteau depune şi se efectuau operaţiuni de radiere.

Personalul de intervenţie a lucrat la remedierea situaţiei încă din cursul nopţii precedente, astfel că spre sfârşitul zilei de luni sistemul informatic devenise parţial funcţional în Bucureşti şi Ilfov.

UPDATE: Prefectura Alba a transmis precizări: “În cursul zilei de ieri, o defecţiune la sistemul informatic a blocat operaţiunile de programare şi de susţinere a examenului pentru permisul de conducere, de preschimbare a acestuia sau de eliberare a autorizaţiilor provizorii de circulaţie. Doresc să informez opinia publică, că la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor  Alba, activitatea se desfăşoară în condiţii normale, şeful  acestui serviciu, domnul Mihai Zgârdea,  informandu-mă că întârzierile datorate defecţiunilor tehnice ale sistemului central, au fost recuperate în mare măsură” a precizat subprefectul judeţului Alba, Mihaela Maria Albu.

surse: drpciv.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax