Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul RO-Alert va fi îmbunătățit pentru avertizare mai rapidă a populației în situații de urgență. Care sunt modificările

Publicat

Autoritățile au în vedere îmbunătăţirea, actualizarea şi extinderea sistemului RO-ALERT pentru a asigura o avertizare cât mai eficientă şi rapidă a populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă.

Aceste aspecte au fost discutate, miercuri, într-o şedinţă de lucru la Ministerul Afacerilor Interne, de reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale Apele Române şi ai Institutului Naţional de Hidrologie.

S-a analizat modul actual de transmitere a mesajelor şi s-au identificat posibile îmbunătăţiri pentru a optimiza funcţionarea acestui sistem, a anunțat DSU.

Diversificarea mesajelor RO-ALERT

Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost diversificarea metodelor şi modurilor de transmitere a mesajelor prin RO-ALERT, inclusiv posibilitatea de a transmite mesaje în funcţie de categoria şi gravitatea evenimentului, precizează sursa citată.

Interconectare cu alte platforme și optimizarea alertelor de vreme

Discuţiile au vizat posibilitatea interconectării cu alte aplicaţii şi platforme, inclusiv radioul şi televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă şi o comunicare eficientă către cetăţeni în diferite situaţii de urgenţă.

Totodată, au fost purtate discuţii despre îmbunătăţirea mecanismului de alertare privind fenomenele meteorologice şi optimizarea acestora, prin modernizarea reţelei naţionale de staţii meteorologice, proiect aflat în derulare de către ANM.

„Această acţiune va îmbunătăţi performanţele prognozelor, avertizările meteorologice şi timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie şi a populaţiei, pentru prevenirea şi diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situaţiile de vreme severă imediată”, precizează sursa citată.

A fost prezentat şi un raport de progres, în care s-au evidenţiat realizările până în prezent şi s-au conturat obiectivele viitoare ale îmbunătăţirii sistemului RO-ALERT.

Eforturile sunt orientate către automatizarea acestuia, astfel încât să poată fi acţionat rapid şi eficient în momente critice.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax