Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Site-urile marilor aeroporturi din România, atacate de hackerii ruși de la Killnet. A fost atacat din nou site-ul Rompetrol

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

Site-urile principalelor aeroporturi din România au fost atacate cibernetic, duminică seara, multe dintre acestea fiind indisponibile în jurul orei 23:30. Între timp, acestea au redevenit funcționale. 

Gruparea pro-rusă de hackeri Killnet a revendicat atacul de duminică seara și a lansat un nou atac, luni dimineața, asupra site-ului Rompetrol, care nu poate fi accesat în acest moment.

Rompetrol a mai fost luna trecută ținta unui atac de tip ransomware, în care se cerea o recompensă financiară pentru deblocarea datelor criptate.

Duminică noaptea, ținta hackerilor ruși au fost site-urile aeroporturilor din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad, Baia Mare, Constanța, Craiova, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș.

Siguranța zborurilor nu a fost afectată, doar că utilizatorii nu au putut lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.

Hackerii ruși de la Killnet au revendicat pe Telegram atacurile de tip distributed denial-of-service (DDoS).

„România, ce s-a întâmplat cu aeroporturile tale? De ce nu funcționează 13 aeroporturi? Autoritățile tale spun „nu e înfricoșător” =) Nu, e înfricoșător! Țara dumneavoastră este incapabilă să se lupte cu noi. Înțelegeți acest lucru, vă atragem atenția asupra situației! Opriți armele care merg în Ucraina și vă vom susține în fața NATO!”, se arăta în postarea hackerilor Killnet.

Acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiștii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente. Au fost mii de atacuri cibernetice în acest weekend asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din România.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax