Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Situație specială” la UTCN: Cei trei studenți decedați în accidentul de pe DN1 n-ar fi trebuit să dea examen la Cluj

Publicat

Trei tineri din județul Alba și-au pierdut viața, miercuri, într-un grav accident produs pe DN1, pe raza localității Oiejdea. Frații Marius și Marcel Crișan, dar și colegul lor, Cosmin Petaca, erau toți studenți la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, secția din Alba Iulia, iar tragedia a scos la iveală dedesubturile unei probleme pe cât de grave, pe atât de ușor remediabile.

Colegii lor, îngroziți de vestea decesului celor trei au postat pe portalul nostru mai multe comentarii, atrăgând atenția asupra unei situații care necesită aprofundare. Aceștia susțin că, deși studenți la Alba Iulia, cei trei se întorceau miercuri de la un examen de restanță pe care au fost nevoiți să îl susțină la Cluj Napoca. Mai mult, tinerii se grăbeau ulterior să se întoarcă în Alba, unde, la diferență de doar câteva ore, aveau programat un alt examen. Colegii fraților Crișan susțin că nu este normal ca examenele să fie programate în aceeași zi, la aproape aceeași oră, în două orașe diferite.

Situația a fost confirmată și de alți studenți la UTCN care susțin că, într-adevăr, există profesori care refuză să se deplaseze la Alba Iulia pentru a susține restanțele și îi obligă pe tineri să meargă la Cluj.

Întrebaţi despre această problemă, reprezentanţii Universității Tehnice din Cluj Napoca au declarat că nu le-a fost adusă la cunoștință această situație.

Reprezentanții UTCN au explicat că, potrivit regulamentului intern, toate examenele și restanțele ar trebui să aibă loc în orașele în care au sediul respectivele secții ale universității și că nu este normal ca profesorii să îi determine pe tineri să se deplaseze la Cluj-Napoca. „Este prima dată când auzim așa ceva. Nu ne-a fost adusă la cunoștință această situație. Dacă tinerii erau înscriși la Alba Iulia, acolo ar fi trebuit să susțină examenele”, au precizat reprezentanții instituției de învățământ superior. Aceștia au declarat că problema va fi comunicată decanului universității, care va reveni cu precizări.

Purtătorul de cuvânt al UTCN a explicat că, în mod normal, toate examenele și restanțele se susțin în orașul în care studenții sunt înscriși, dar că, în cazul celor trei, a fost o situație specială. Aceștia aveau într-adevăr un examen programat la ora 9.30 la Cluj-Napoca și, tot în aceeași zi, o altă restanță la Alba Iulia, ce urma să aibă loc de la ora 15.00: „Cel mai probabil, studenții restanțieri ajunseseră de comun acord cu profesorul să susțină examenul la Cluj-Napoca, unde urmau să participe studenți de la mai multe secții din țară. În ceea ce privește examenul de la ora 15.00, acesta putea fi reprogramat. Aceasta a fost cel mai probabil o situație specială ce ține și de orarul profesorului care se înțelege cu studenții cum vor proceda cu restanțele. În rest, toate examene au loc la secțiile din orașele unde sunt înscriși studenții”.

Marius și Marcel Crișan, tinerii din Abrud, dar și Cosmin Petaca, din Bistra au decedat miercuri după-amiază în timp ce se întorceau de la Cluj Napoca unde se prezentaseră pentru a susține un examen. Cei trei se aflau în autoturismul marca Volkswagen Passat în momentul când au intrat pe contrasens și s-au izbit frontal de o autocisternă ce transporta gaz lichid care circula din față. Impactul le-a fost fatal. Cei trei aveau 19, 20 și respectiv 23 de ani.

Citește mai multe despre accidentul de la Oiejdea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

43 Comentarii

43 Comentarii

  1. atti

    joi, 28.06.2012 at 12:55

    CU TOATA CONPASIUNEA MEA, INTELEGEREA MEA, INTANPLATOR ERAM LA LOCUL ACCIDENTULUI LA PUTIN TINP.NU STIU CUM AU CONDUS, DAR VENIND DE LA TG-MURES ERAM INGROZIT CATE DEPASIRI NEREGULAMENTARE, CE VITEZA CIRCUL UNI .CHIAR ASA NE PUNEM IN JOC VIATA NOASTRA SI A ALTORA???VA SPUN CU TOATA SERIIOZITATEA DE OM CARE CONDUC DE 40 ANI, CA MULTI NU SUNT PREGATITI PENTRU A CONDUCE DECENT, SI I-SI PUN VIATA LOR A NOASTRA IN PERICOL.DACA ERA O MASINUTA????MUREAIU SI EI DI ACEA MASINA, CA CISTERNA ARATA GROZANIC.

  2. Alex

    joi, 28.06.2012 at 12:57

    Nu au fost nici un caz special, au fost tinuti in institutie pana la ora 14:20 motivele profesorului Neamtu fiind lipsa unui laborator si afirmatia „Nu-mi pasa de examenul vostru de la alba” au determinat grabirea celor 3 spre examenul din alba

    • Bon Jovi

      joi, 28.06.2012 at 14:41

      Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !

  3. toma

    joi, 28.06.2012 at 14:00

    dom” profesor, a pus umarul la distrugerea a trei vieti tinere. le-a luat banii pt studii dar n-a avut decenta, asa cum il obliga profesia, sa vina la alba iulia ….deh, oras mic, plin de fraieri buni de muls, care nu-i de nasul d-lui profesor prea mare pt. un oras atit de neinsemnat.

  4. toma

    joi, 28.06.2012 at 14:01

    Dumnezeu sa-i odihneasca.

  5. student in anul I inginerie industriala Alba Iulia

    joi, 28.06.2012 at 14:08

    Gresit !!!! Nu a existat nici o intelegere cu profesorul Neamtu.El nu face intelegeri,el respecta regulamentul,el umileste studentii,el e stapan pe materia lui si pe vietile acelora care intra in contact cu el.Un om frustrat care traieste dupa propiile reguli.Pe sit-ul facultatii examenul era programat la Alba Iulia dar se pare ca regulamentul este numai pentru noi studentii,domnul profesor nu trebuie sa-l respecte sau il respecta numai cand are domnia sa chef.In schimb la orarul afisat pe avizierul din extensia Alba Iulia erau cu totul si cu totul alte date decat in orarul oficial(patru examene la materii diferite intr-o singura zi dar in localitati diferite). Nu a existat nici o situatie speciala cu nimenea.Au fost multi studenti la Cluj la restanta cum sunt si astazi la disciplina TEHNICI DE COMUNICARE cu doamna conferentiar MONICA IOANII.Studentii din filiale platesc o taxa numita TAXA CONEXA(200 Ron/an universitar) care se regaseste si pe sit-ul facultatii la sectiunea taxe a fiecarui student din extensii si care se afla trecuta si in contractul de studii a fiecarui student si care este incasata tocmai ca sa se acopere costurile cu deplasarea profesorilor in teritoriu la extensiile universitatii.Se pare ca domnul profesor Neamtu si doamna profesoara Ioani au incasat banii dar nu au binevoit sa se deplaseze la Alba Iulia,acelasi obicei il are si domnul profesor Birou Marius care si dansul a tinut examenul de restanta ieri la Cluj ca si multi alti.Speram ca macar acuma dupa ce nenorocirea s-a intamplat cineva sa se trezeasca si sa puna ordine in ceea ce se intampla in filiale.Nu dorim taieri de capete,oricum in cazul colegilor decedati nu ar rezolva nimica,dorim putina ordine la Alba Iulia.

    • Anonim

      vineri, 29.06.2012 at 09:15

      sa nu imi zici mie ca deaia s-a intamplat nenorocirea….hai sa fim seriosi si realisti…ca de batut din gura sunteti buni toti…si va traba burse si alte chestii..care un student la cluj o obtine cu fff mare dificultate…

  6. andra

    joi, 28.06.2012 at 15:30

    Sau puteau sa invete in sesiune si sa nu fie nevoiti sa dea 4 (!) restante intr-o zi.
    Pacat ca s-a intamplat asa ceva, dar nu cred ca profesorii sunt vinovati pentru ca soferul a efectuat (cel mai probabil) o depasire periculosa si a intrat intr-o autocisterna la o viteza, parerea mea, foarte mare.

    • pt andra

      joi, 28.06.2012 at 16:46

      andra nu stiu daca esti la facultate..sau daca esti la scoala..sau poate esti o persoana in varsta..dar pot sa iti spun ca eu sunt la facultate….profesorii iti corecteaza doar primele randuri..si iti pun o nota cum le trece lor prin cap….adevarul e ca este vina lui Marius:(…dar este pacat pt ca si-au incheiat mult mult prea devreme socotelile cu viata.:(..pot sa spun ca mi-au fost buni prieteni atat Marcel cat si Marius, i-ar daca intrebi orice persoana despre ei care ii cunoste iti garantez ca nu pot sa zica vorbe de rau despre ei…suferi cand numai cand auzi la televizor ce sa intamplat despre niste persoane pe care nu le cunosti, dar cand le cunosti? si ai copilarit cu ei…Sper ca acolo unde sunt le este mai bn decat pe Pamant..Dumnezeu sa ii ierte i-ar intr-o zi ca vrem ca nu vrem tot acolo vom ajunge..dar este dureros mult prea dureros ca sa pot sa exprim in cuvinte ceea ce simt…iti doresc multa sanatate

      • codo

        joi, 28.06.2012 at 17:24

        De acord cu continutul comentariului dar cum se face ca peste tot unde trebuie sa pui cratima nu e, iar unde nu e nevoie apare una? Iti sugerez o noua facultate.

        • gramatica

          vineri, 14.09.2012 at 22:54

          i-ar si iar, atat te orbeste? Nu simti durerea? Chiar ca esti codo

      • Raspuns "pt andra de la 16:46"

        joi, 28.06.2012 at 17:31

        Stimate „postac”/”postaca”,

        Daca intr-adevar esti la facultate ar trebui sa te ascunzi de rusine: cu astfel de exprimare in limbaj scris si cu acest nivel de ortografie nu ar fi trebuit sa promovezi examenul de … capacitate.

        In rest: Dumnezeu sa-i ierte! Dar puneti mana si invatati macar chestiunile de baza ale limbii romane si apoi povestiti despre facultati!

    • petra

      joi, 28.06.2012 at 19:45

      Domnisoara consider ca nu prea stii ce inseamna facultatea. Nu toti sunt perfecti, asa cum nici profesori nu sunt perfecti.
      Aici vorbim de respectarea unor reguli. Din cate am citit, exista o taxa pe care studenti o platesc pentru ca profesori din Cluj sa se deplaseze in Alba Iulia.
      In acest caz, profesori au luat bani si nu au respectat regulamentul. Nu s-au deplasat in orasul nostru, iar in opinia mea profesorul este vinovat pentru ceea ce s-a intamplat.
      O nota nu reda valoarea unui om !!!
      Dumnezeu sa-i odihneasca !!!

      • Cipriana

        duminică, 01.07.2012 at 12:13

        „o nota nu reda valoarea unui om”perfect adevarat,s-a pus punctul pe „i”!Dumnezeu sa-i ierte si multa putere parintiilor:((…mult prea trist

  7. Marc Catalin

    joi, 28.06.2012 at 17:55

    Dumnezeu sa-i ierte…inca sunt socat si nu imi vine sa cred ca ne-au parasit..ADIO PRIETENI DRAGI

  8. borcapaulioan

    joi, 28.06.2012 at 19:36

    patetic !!! ei sunt de vina ce au condus masina !!! cine ia pus sa conduca ca naiba pe sosele ? oricum asta este vina le apartine !!! see you!!!

    • Gabi

      sâmbătă, 07.07.2012 at 09:32

      Ai carnet de conducere? Dada da, nu ai facut niciodata greseli? E usor sa spui orice de pe margine, dar uneori viata depaseste imaginatia. Si nu sunt tinara sa nu stiu ce vorbesc. Si da regulamentele trebuiesc respectate, atit cel de circulatie dar si cel scris in contractul cu scoala. Si da este adevarat ca unii profesori universitari platiti cu bani grei nu citesc ce ai scris ci dau note la intimplare. Si nu doar la UTCN.

  9. Dana

    joi, 28.06.2012 at 20:34

    Eu am avut in timpul facultatii cel putin 3 profesori, care se deplasau de la Cluj la Alba Iulia. In 4 ani de facultate acei profesori nu au lipsit de la cursuri/seminarii. Veneau cu Dacos-ul de la Cluj si plecau inapoi seara la 20.00 cand terminam cursurile/seminariile. Sa ne pretinda sa mergem la Cluj la examene/restante?!? Nici gand. Nu-l cunosc pe acest profesor Neamtu, dar se subintelege ca e un comod si un plictisit… Ar putea iesi de pe acum la pensie si sa lase locul unora capabili si dispusi la deplasare, nu doar sa incasesze banii studentilor… Rusine!!!
    Condoleante familiilor indurerate!!!
    Tineri soferi: atentie la condus!

  10. Roshu

    joi, 28.06.2012 at 22:31

    Paranoia e mareee,paranoia e mareee!!Eu nu cred ca profesorul a condus masina care a intrat in depasire si s-a lovit de autocisterna….deci in concluzie Paranoia e MAREEE!!

    • student in anul I inginerie industriala Alba Iulia

      vineri, 29.06.2012 at 00:59

      Din ultimele date,se pare ca cisterna a intrat si a trecut peste ei…….Se fac cercetari,asa ca pana nu stiti sigur taceti si va documentati plictisitilor si atotstiutorilor….

    • student in anul I inginerie industriala Alba Iulia

      vineri, 29.06.2012 at 08:59

      Mai Roshu-le tu esti un *****……stiai?

  11. ana

    vineri, 29.06.2012 at 02:52

    ce materie preda Prof. Neamtu?
    Dumnezeu sa-i odihneasca!

  12. student in anul I inginerie industriala Alba Iulia

    vineri, 29.06.2012 at 09:03

    Asteptam inca un comunicat oficial din partea UTCN.S-au deja i-au dat uitarii……

    • Anti-prostie

      vineri, 29.06.2012 at 15:06

      Dom’le „invata” putina limba romana si ortografie … sti regula lui SAU/S-au?

      • qwertyuiop[asdfghjkl;zxcvbnm,.

        vineri, 29.06.2012 at 16:30

        bai anti-prostie nimeni nu e obligat sa scrie corect.Fiecare scrie cum vrea.Daca stiai si tu romana atunci la cuvantul invata cred ca ghimelele din fata erau jos nu sus cum le-ai pus dumneata.Nu cred ca are rost sa ne certam de la asa ceva.Si cred ca nu esti inca in stare sa judeci pe nimeni.FIECARESCRIECUMVREASICUMDORESTE(asa am dorit eu sa scriu) pt ca este un forum .Dumnezeu sa-i odihneasca

      • borcapaulioan

        luni, 02.07.2012 at 18:05

        bai bprostie tu ce mama dreaqu esti scriitor ia lasa oamaeniii in pace sa scrie cum vor . Ciocu mic si joc de glezne

  13. Anonim

    vineri, 29.06.2012 at 09:10

    Dumenezeu sa ii ierte!!!nu cred ca de vina a fost un profesor…vb aia de ce nu au invatat in ssesiune sa nu trebuiasca sa dea mai multe examene intro zi…si am tot vz comenturi de la cei care fac facultatea in alba din cadrul UTCN, bine fac profesorii ca va cheama la cluj la examene…sa vezi si voi ce inseamna cu adevarat un inginer…cata strictete este la cluj…acum toti din alba se fac ingineri…si daca ii intrebi ceva ei is praf…habar nu au cu ce se mananca ingineria…mergeti si voi la cluj si trageti 4 ani de zile…cu zilnic mers la facultate…stres in sesiune…nu ca aici ca toata lumea lucreaza si merg la scoala numai cand pot…la cluj nu iti permiti sa lucrezi in timpul facultatii…deci in colncluzie nu este vina Profesorilor…si nu vreau sa le iau apararea…dar am fc 4 ani de poli la cluj…si am avut colegi care faceau in alba si era o diferenta ENORMA!!!!Dumnezeu sa ii ierte!!!

    • aleex06

      vineri, 29.06.2012 at 10:53

      Mai „anonim”, daca esti in inscris la facultate la Alba Iulia, la extensia din Alba, si aici faci cursuri si dai si majoritatea examenelor, de ce sa meri pentru 1, 2, 3 examene la Cluj? Ori faci facultate la Alba (pentru ca o sa scrie pe diploma Extensia Alba Iulia) ori se desfinteaza extensia si merge toata lumea la Cluj!

      • anonim

        marți, 03.07.2012 at 12:55

        alex….tocmai ca nu sunt inscrisa aici la alba…am terminat facultatea la cluj si am avut mult de tras pt o diploma de inginer…nu ca aici la ab ca toata lumea lucreaza si merg la scoala cand pot ei….asta era problema…ca toata lumea iasa inginer…si habar nu au cu ce se mananca ingineria…abia daca stiu tabla inmultirii.

        • Gabi

          sâmbătă, 07.07.2012 at 09:38

          Poate daca ai povesti cu unii dintre cei pe care ii critici ai vedea ca nu toti sunt de nivelul pe care il pretinzi. Sunt studenti care isi continua studiile universitare dar care au terminat in anii 80 cu nota 10 subingineri la Tirgu Mures. Nu cred ca te poti compara cu ei. Atunci se invata si intre timp au si practicat. Unii nu si-au permis sa stea pe banii parintilor 4 ani la facultate si o fac cind pot.

    • qwertyuiop[asdfghjkl;zxcvbnm,.

      vineri, 29.06.2012 at 20:17

      anonim iti spun eu dc nu au invatat.pt ca daca te intereseaza ei lucrau la firma la taicas-o si aproape in fiecare zi aveau cate o cursa cu un camion s-au cu un tir.culmea este ca atat le-au placut camioanele si au fost striviti de unul…o soarta prea trista.Dumnezeu sa-i ierte:!

  14. Paul

    vineri, 29.06.2012 at 15:01

    MA jegule „barcapaulioan” daca ai fi in situatia lor si ai invata ca ei de bine atunci ai zice ca dal dracu de examen si nu ai mai merge???

  15. Paul

    vineri, 29.06.2012 at 15:02

    Dumnezeu sa-i ierte.

  16. claus

    vineri, 29.06.2012 at 22:30

    @Anti-prostie dar tu domnule/doamna stii ca in contextul folosit de dumneata „stii” se scrie cu doi „i” sau doar faci pe smecherul/a??
    Nu are sens sa judecam modul in care au condus, acum nu mai sunt pe lume, degeaba faceti acuzatii. Insa nu mi se pare corect din partea profesorilor sa aiba pretentia ca studentii sa se deplaseze la Cluj pentru restante.

  17. arcid

    sâmbătă, 30.06.2012 at 12:26

    de al treilea mort de ce nu vorbeste nimeni el chiar era nevinovat si el are familie si prieteni…..

  18. borcapaulioan

    duminică, 01.07.2012 at 13:58

    PT paul
    bai ****** , tu nu ai auzit ca examenul se putea reprograma si oricum vina le apartine , tu de ce crezi ca s-au grabit? deoarece au avut o masina cu multi kai putere de aia s-a intamplat ceea ce ai vazut tu !!! asa ca ciocu mic si joc de glezne !!!! si mai puneti-va pe invatat ca daca invata , nu avea restante si nu se intampla nimik !!!1 see you ~!!!!!

    • stefy

      duminică, 23.12.2012 at 19:25

      se vede ca esti dus cu capul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. alex

    luni, 02.07.2012 at 13:37

    imi pare nespus de rau sa aud ce s-a inpamplat…..ii cunosteam bine pe cei doi frati. condoleante familiilor indurerate……Odihniti-va in pace! cat despre comenturile celor din Cj…..daca ar fi fost prietenii vostrii nu cred ca ati mai fi fost atenti la regulile de ortografie…oricum urat din partea voastra! Dumnezeu sa -i odihneasca in pace!!!

  20. borcapaulioan

    luni, 02.07.2012 at 18:02

    auzi mai alex>>
    ia mai lasa tu politetea asta ca nu tine , e vina lor ca au apasat pedala !!! sti cum e vorba aia ? intelegi !!! si lasa ne pe noi astia clujenii in pace ca stim noi ce stim >< inteles ?

    • inginer

      miercuri, 04.07.2012 at 23:51

      in primul rand doresc sa transmit condoleante familiilor indurerarte. in al doilea rand felicitari domnului Neamtu k s-a dovedit un ******* care in ochii lui extensia alba …… in ochii lui e ceva nesemnificativ, bine k i-ei RON pt deplasari. sa dea D-zeu sa te vad ********** pt. k asta meriti. si in al treilea rand cum draq au intrat pe contrasens cand cisterna era pe sensul lor? toti ereu pe dreapta in sensul de mers spre Alba?

    • marc

      sâmbătă, 07.07.2012 at 09:50

      E vina lor dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc de ei si sa vorbim urit la adresa lor. Banuiesc ca esti student pe banii parintilor, dar mai ai inca multe de invatat si mai ales invata sa te comporti. Dai dovada de mult cinism, asta denota ca tu crezi ca totul ti se cuvine si ca esti atotstiutor. Ceea ce nu cred. Lucrez in Cluj si am intilnit destui tineri „nepoliticosi” sa ma exprim civilizat care nu stiu nici sa mearga pe drum corect darmite sa invete. Noroc cu parintii saracii..

      • catalin

        sâmbătă, 08.09.2012 at 20:36

        Indiferent a cui e vina, cel putin putem sa nu mai aberam legat de banii pe care ii primesc profesorii pentru deplasarile la extensiile din satu mare si alba iulia. Transportul este platit cand se efectueaza pe baza unui ordin de deplasare semnat la destinatie si nu se dau banii in mana. In al doilea rand pe langa banii de benzina se dau doua zile de diurna, pe principiul ca e simplu sa traiesti 2 zile din 18 lei cu 3 mese pe zi (12 lei daca ii primesti prin trezorerie unde se retin 6 lei). E o tragedie ce s-a intamplat dar de aici pana la profesorii cei nesimtiti care incaseaza banii studentilor e cale lunga. Nici macar nu sunt platiti pentru restante sau examene simple… ca doar e in fisa postului.

  21. gramatica

    vineri, 14.09.2012 at 22:56

    si cu virgulele cum mai stai? Lup moralist

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax