Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SITUAȚIA de la brutăria din Alba Iulia, închisă după ce câțiva angajați au fost depistați cu coronavirus. PRECIZĂRI DSP Alba


Publicat

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au transmis joi dimineața precizări referitoare la ancheta epidemiologică derulată la o unitate de panificație din Alba Iulia. Potrivit acestora, până în prezent au fost depistați pozitiv administratorul societății și un număr de cinci angajați care activau în sediul administrativ, situat separat de spațiul de producție propriu-zis.

DSP Alba a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, iar în dimineața zilei de 30 aprilie au fost testați toți angajații firmei implicați în producție, desfacere și personal administrativ, în total peste 100 de persoane.

Citește și  Activitatea unei brutării din Alba Iulia a fost SUSPENDATĂ, după ce o parte din angajați au fost descoperiți cu coronavirus

UPDATE: Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, administratorul societății s-a deplasat la Cluj pentru afecțiuni mai vechi, prilej cu care i-a fost recoltat și efectuat testul COVID 19. „DSP Alba a aflat ca acesta este pozitiv marți seara de la unul dintre contactii directi ai acestuia, iar buletinul de analiza a fost trimis către noi abia aseară, la repetatele insistente și solicitări. DSP Alba efectuează teste pentru alte județe, rezultatele fiind trimise și DSP respectiv este anunțat în timp real, mai exact în câteva minute de la aflarea rezultatelor”, a transmis Alexandru Sinea.

testare angajati arti pan

„La nivelul reprezentanților DSP Alba a parvenit, neoficial, acum două zile (marți, 28 aprilie 2020), informația privind posibila contaminare cu COVID-19 a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia. La acel moment reprezentanții DSP au verificat telefonic informația și s-a constatat că acesta s-ar afla internat în județul Cluj.

Cu toate că la acel moment DSP Alba nu a avut niciun fel de document oficial prevăzut în astfel de situații, reprezentanții DSP s-au autosesizat și au demarat de urgență o anchetă epidemiologică bazată pe identificarea contacților declarați de către persoana confirmată.

Astfel, au fost identificate mai multe persoane (contacți direcți) – angajați de la birourile societății, precum și din alte instituții.

Precizăm că o anchetă epidemiologică depinde în cea mai mare măsură de sinceritatea persoanei confirmate și conform metodologiei se declanșează la obținerea unui document oficial privind existența unui caz confirmat.

În cursul zilei de miercuri, 29 aprilie, cu toate că nu fuseseră încă primite documentele oficiale sau buletinul de analiză al administratorului, instituția noastră și-a asumat și a efectuat testarea persoanelor declarate, fiind depistați pozitiv un număr de 5 angajați care activau în cadrul birourilor din sediul administrativ care sunt situate separat de spațiul de producție propriu-zis.

arti pan covid

La insistențele DSP Alba, în seara zilei de 29 aprilie, omologii de la DSP Cluj ne-au trimis pe whatsapp buletinul de analiză pentru test COVID-19 pozitiv al administratorului societății, inspectorii DSP Alba luând imediat decizia suspendării activității societății de panificație aseară, în jurul orei 21.00, inspectorii DSP Alba s-au deplasat la toate punctele de lucru ale societății.

Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activității societății sau izolării personalului.

S-a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaților depistați pozitiv cu ceilalți angajați de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenței până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal.

covid testare brutarie

Menționăm că transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, dar o igienă necorepunzătoare (mâni nespălate) poate favoriza transmiterea virusului!

Pentru siguranța angajaților societății și în scopul limitării extinderii focarului, DSP Alba a luat decizia testării COVID 19 în dimineața zilei de 30 aprilie a tuturor angajaților societății implicați în producție, desfacere și personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane.

Menționăm că activitatea e suspendată până la obținerea rezultatelor de laborator, urmând ca în funcție de aceste rezultate să se analizeze reluarea activității.

În intervalul de suspendare, în toate punctele de lucru, atât producție cât și desfacere, se fac acțiuni de dezinfecție și igienizare.

DSP Alba va lua toate măsurile necesare pentru a preveni eventualul risc de transmitere la nivelul populației a infecției COVID-19.

Specialiștii DSP Alba sunt în contact direct cu personalul societății pentru monitorizare”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

foto: captura video/ facebook alba24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  ALBA: 25 de cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

  Publicat

  Au fost confirmate 25  de cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise vineri, 18 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

  Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Alba Iulia: 14.

  În total, în județ, au fost înregistrate 1.471 de înfectări, de la începutul pandemiei.

  Localitățile din care provin cazurile noi (18 septembrie):

  Alba Iulia – 14

  Câmpeni – 1

  Ciugud (Drâmbar) – 1

  Cugir (Vinerea) – 1

  Galda de Jos – 1

  Sântimbru – 1

  Șpring (Drașov) – 1

  Teiuș – 2

  Vințu de Jos – 1

  Sălciua (Sălciua de Jos) – 1

  Baia de Arieș – 1

  Până joi, erau înregistrate 1446 de cazuri (23 noi), 1093 de persoane vindecate, 55 decese, 69.998 teste (408 la DSP si 211 la SJU, în ultimele 24 de ore).

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Comunicat PNL: Radu Cristian, PSD-istul care se visează primar, minte! Conceptul condamnare penală „favorabilă” și reabilitarea

  Publicat

  Radu Cristian, PSD-istul care se visează primar, minte și când respiră! Conceptul de condamnare penală „favorabilă” și reabilitarea

  Nu există niciun dubiu: Radu Cristian a fost condamnat penal! Domnul candidat PSD dă un așa-zis drept la replică în care minte din nou. Este fals! Hotărârea instanței nu i-a fost favorabilă.

  Nu doar că a fost menținută condamnarea la 8 luni de închisoare cu amânarea efectuării pedepsei, dar aceasta a și rămas definitivă.

  Domnul Radu Cristian a pierdut și în prima instanță, prin sentința penală nr.101/2014, a pierdut și recursul, prin decizia penală nr. 50/A/2015, curtea respingând cererea acuzatului și menținând integral hotărârea instanței de fond.

  Singurul aspect asupra căruia nu minte Radu Cristian este cazierul alb.

  Are toate drepturile electorale, inclusiv acela de a candida, prin trecerea timpului intervenind reabilitarea.

  Reabilitarea de drept intervine, conform Codului Penal, în 3 ani de zile, dacă în această perioadă condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune dovedită.

  Dar această situație de clemență din partea legii nu înseamnă nicidecum infirmarea sentinței de condamnare care și-a produs efectul”.

  Biroul de presă PNL Sebeș

  Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  FOTO ȘTIREA TA: Tamponare în centrul municipiului Alba Iulia. Un autoturism din Arad a lovit un taxi, în giratoriul de la Unirea

  Publicat

  Două mașini s-au ciocnit vineri, în jurul orei 12.00, în centrul municipiului Alba Iulia, a transmis un cititor Alba24. 

  Un autoturism cu număr de Arad, a lovit un taxi din oraș.

  Accidentul s-a produs în sensul giratoriu de la fostul magazin Unirea, acolo unde funcționează atât un semafor, cât și sensul giratoriu, cu regulile lui.

  Acest lucru poate fi derutant, mai ales pentru șoferii din alte județe.

  În urma coliziunii nu au rezultat victime.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Comunicat de presă PNL Alba: 300 de miliarde de lei investiți în Câmpeni de Consiliul Județean Alba

  Publicat

  Majoritatea banilor au fost aduși în mandatul de consilier județean al profesorului Cristian Dan Pașca

  În perioada 2012-2020, Consiliul Județean Alba a alocat orașului Câmpeni aproape 300 de miliarde de lei vechi.

  280 de miliarde de lei vechi au fost alocați în mandatul de consilier județean al domnului Cristian Dan Pașca.

  Banii primiți de la Consiliul Județean Alba au fost investiți în:

  Construire stație de epurare – 14.716.777 lei (147 miliarde lei vechi), un proiect al Consiliului Județean Alba și APA CTTA Alba, unde Primăria Câmpeni a contribuit doar cu terenul pe care a fost ridicată stația de epurare
  Reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare – 10.296.191 lei (aproape 103 miliarde lei vechi), un proiect al Coonsiliului Județean Alba prin APA CTTA Alba (a fost modernizată rețeaua de canalizare de pe străzile principale din Câmpeni).

  Lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canal – 1.573.945 lei (15,7 miliarde lei vechi). Banii au fost folosiți pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă și canal, în zonele care nu au fost prinse în proiectul mare: strada Transilvaniei (peste 3 miliarde lei vechi), strada Fântânele (peste 3 miliarde lei vechi), strada Forestierilor (peste 2 miliarde lei vechi).

  O sumă de 3.320.000 lei (33,3 miliarde lei vechi) a fost alocare directă din bugetul Consiliului Județean Alba
  ,,Puțină lume știe că proiectul de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare și cel de construcție al stației de epurare, în valoare totală de 250 de miliarde de lei vechi, erau în pericol să nu se realizeze la Câmpeni. Atunci Cristian Pașca s-a luptat și a insistat împreună cu mine și conducerea APA CTTA Alba și am găsit soluția să integrăm în proiect și locuitorii de la Gura Sohodolului, localitate învecinată Câmpeniului, ce aparține de comuna Sohodol.

  Astfel, au venit în Câmpeni 250 de miliarde lei vechi și locuitorii beneficiază acum de rețea modernă de canalizare. În privința alocărilor din bugetul Consiliului Județean Alba pentru orașul Câmpeni, atât timp cât a fost consilier județean, Cristian Pașca a susținut întotdeauna alocarea unor sume mari de bani Câmpeniului. Lucru care s-a și întâmplat, doar în mandatul 2012-2016 s-au alocat 21,6 miliarde lei vechi.”, declară Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

  ,,Am considerat că este datoria mea de cetățean în primul rând și de reprezentant al intereselor locuitorilor din Câmpeni să mă lupt pentru a aduce la noi în oraș bani pentru a moderniza și a schimba în bine viața oamenilor de aici, a noastră a tuturor. Și cred că am reușit. Sunt foarte mâhnit însă că actualul primar Andreș, iese și spune că nu a fost ajutat de Consiliul Județean Alba și de domnul președinte Ioan Dumitrel. Mai mult, se laudă și își asumă investiții la care nu a contribuit.

  Vreau să știe câmpănarii că sunt doar minciunile cu care ne-a obișnuit Andreș de când este la cârma orașului. Cred că avem nevoie de un om gospodar, un om de cuvânt, un om căruia să îi pese de Câmpeni și de oamenii de aici. Domnul Ion Dumitrel m-a sprijinit întotdeauna și i-a păsat de orașul nostru și de oamenii de aici. Îmi doresc să pot face echipă din nou cu dânsul și să dezvoltăm împreună Câmpeniul. Fiți convinși dragi câmpănari, că Vom Face ce Trebuie – Acasă la Câmpeni!”

  În ultimii 8 ani, Consiliul Județean Alba a alocat și investit în orașul Câmpeni suma de 29.900.000 lei, adică aproape 300 de miliarde de lei vechi.

  În 16 ani de primar, Andreș nu a adus fonduri pentru Câmpeni, nici măcar cât au adus Ion Dumitrel și Cristian Pașca în 8 ani.

  Orașul Câmpeni are nevoie de Oameni de Cuvânt!

  Contăm pe votul dumneavoastră pentru a Schimba în Bine orașul nostru!

  Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate