Connect with us
Publicitate

BLAJ

Situația de la Spitalul Blaj: 6 cadre medicale infectate cu coronavirus, 28 pacienți vindecați, 23 internați, 7 decese

Publicat

Primăria Blaj a transmis situația actualizată privind cazurile de coronavirus tratate în spitalul din municipiu și cele confirmate în rândul cadrelor medicale. Potrivit sursei citate, 6 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19.

”La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel:

– un medic și o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienților cu coronavirus; medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluție favorabilă, în timp ce asistenta medical este asimptomatică;

– 2 asistente și 2 infirmiere, care urmau să intre în tură săptămâna viitoare și care s-au infectat în afara Spitalului Blaj; ele prezintă forme asimptomatice”, transmite primăria.

Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus, tratați la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, până în data de 30 aprilie 2020, este de 51, potrivit sursei citate.

Primăria mai precizează că până joi, 30 aprilie, 28 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 7 pacienți au decedat.

În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 23 de pacienți, în următoarele secții:

– Boli Infecțioase: 9 pacienți (6 favorabili, 3 staționari);

– Interne: 12 pacienți (8 favorabili, 4 staționari);

– ATI: 2 pacienți în stare critică.

La Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate