Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Situația de la Spitalul Sebeș: 15 pacienți COVID-19 internați. Se redeschide secția Interne – Cardiologie

Publicat

La Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Sebeș, locație în care a fost aprobată tratarea pacienților confirmați cu COVID-19, erau internate, vineri, 15 persoane. Vestea bună de la unitatea medicală din Sebeș este că se redeschide secția Interne – Cardiologie, închisă în urmă cu o săptămână, după cazurile de personal medical infectat.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni, după depistarea focarului de la fabrica de înghețată, primarul municipiului Sebeș a cerut Direcției de Sănătate Publică Alba și Ministerului Sănătății sprijinul în vederea avizării secției de Psihiatrie, situată la periferia localității aparținătoare Petrești, ca unitate de internare și îngrijire a acestora.

Potrivit reprezentanților Primăriei, solicitarea a fost aprobată, iar la Secția de Psihiatrie sunt 20 de paturi pentru tratarea pacienților COVID (în total secția dispune de 35 de paturi, cu 9 saloane). Aceștia sunt deserviți de un medic, cinci asistente și patru infirmiere, pe ture de 24 de ore, mai spun sursele citate, pentru Alba24.ro.

Vineri, la Petrești erau internați 15 pacienți confirmați cu COVID-19, asimptomatici, din datele administrației locale. Cazurile grave sunt tratate în continuare la spitalul-suport din Blaj.

Joi, prin decizie a Consiliului Local Sebeș, a fost alocată suma de 77.700 lei pentru susținerea cheltuielilor legate de izolarea cadrelor medicale care îngrijesc personal COVID, pe lângă cei aproximativ 1,5 milioane lei rezervați anterior pentru dotare cu echipamente și alte materiale necesare spitalului.

Prima veste bună de la Sebeș – se redeschide secția Interne – Cardiologie

Reprezentanții primăriei au precizat că vineri urmează să fie redeschisă și secția Interne / Cardiologie, închisă în urmă cu o săptămână de DSP Alba, după ce au fost depistate 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV-2. Este vorba despre trei asistenți medicali, două infirmiere și un registrator, care au fost internați pentru tratament, dar aceștia sunt asimptomatici.

Focarul de la Sebeș

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut, la Sebeș, după ce zeci de angajați ai fabricii de înghețată și contacți ai acestora au fost depistați cu COVID-19. Aceștia sunt din localități diferite, astfel că nu s-a impus carantinarea zonei.

Din datele comunicate până acum de autorități și din sursele Alba24.20, reiese că focarul de la Sebeș ar fi pornit de la o pacientă internată în spitalul din oraș. Au fost raportate apoi cele șase cazuri confirmate în rândul cadrelor medicale de la spital. Apoi a fost semnalat focarul de la fabrica din Sebeș, dar și cazul polițistului de la Poliția Municipală Sebeș, soțul unei asistente din unitatea medicală.

Vezi și Polițist din Sebeș confirmat cu COVID-19, alți 5 colegi în izolare. Toți angajații Poliției Municipale Sebeș au fost testați

În cadrul anchetei DSP Alba, s-a stabilit că ”deficiențele constatate în urma controlului (la Spitalul Sebeș – n.r.) se referă la nerespectarea circuitelor funcționale pentru COVID-19, a spațiilor de echipare, dezechipare și decontaminare a personalului, colectare și depozitare necorespunzătoare a deșeurilor medicale, precum și nerespectarea procedurilor generale de curățenie și dezinfecție în unitatea sanitară”.

Vezi și Precizări de la Spitalul Sebeș, unde sunt cadre medicale infectate cu COVID: ”A fost o relaxare prematură a personalului”

Ulterior, reprezentanții spitalului au precizat că a fost vorba de un factor psihologic, ”ce a dus la o relaxare prematură a personalului, care a înțeles, încă o dată, că trebuie să rămânem vigilenți în continuare pentru a depăși cu bine acest context epidemiologic”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax