Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Situația în care folosirea telefonului mobil la volan poate atrage suspendarea permisului. Noile prevederi au intrat în vigoare

Publicat

telefon mobil volan

De la mijlocul lunii octombrie 2019, utilizarea telefonului mobil, în orice mod, în timpul condusului, este strict interzisă. Șoferii nu mai pot face nici pentru convorbiri, nici fotografieri sau filmări. De asemenea, telefonul nu va putea fi utilizat nici de conducătorii de mopede sau de bicicliști.

Sancțiunile prevăzute de noile reglementări sunt drastice:

  • Simpla folosire a telefonului în mers atrage o amendă consistentă și aplicarea a 4 puncte de penalizare;
  • Dacă această folosire este concomitentă cu încălcarea unei alte reguli de circulație, ea va atrage, pentru șoferi, și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
  • Legea nu cere ca încălcarea regulii de circulație să fie sancționată cu suspendarea dreptului de a conduce (cum ar fi spre exemplu trecerea pe culoarea roșie a semaforului), ci doar ca să fie încălcată o regulă de circulație în timp ce se folosește telefonul mobil. Se va putea suspenda permisul de conducere chiar dacă șoferul în cauză nu semnalizează sau nu folosește farurile în afara localității pe timp de zi. 

Ordonanța nr. 11/2019: „În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax