Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Situația infectărilor cu COVID-19, la Cugir. Orașul mai are un singur caz activ

Publicat

La nivelul orașului Cugir au fost înregistrate până acum 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 37 s-au vindecat, iar două persoane au decedat.

În prezent, în oraș mai este un singur caz activ: o persoană internată la Spitalul din Blaj. La Cugir s-a realizat până acum un total de 1.573 de teste, au transmis pe Facebook, reprezentanții primăriei.

81 de persoane care fac parte din 36 familii se află în izolare la domiciliu. Dintre acestea, 79 persoane  sunt izolate ca urmare a întoarcerii din străinătate, iar două persoane sunt contacti direcți ai celor depistați pozitiv.

Împotriva unei persoane s-a dispus măsura carantinării institutionalizate ca urmare a faptului ca nu a respectat izolarea la domiciliu după intoarcerea dintr-o tară aflată in zona galbenă.

În ceea ce privește activitatea Spitalului Orășenesc Cugir, la nivelul ambulatoriului funcționează toate secțiile de specialitate, în condițiile programării la fișierul policlinicii (telefonic) și a unui triaj prealabil.

Pentru siguranța pacienților și personalului unității medicale, se consultă câte un pacient la 30 de minute, pentru a permite igienizarea cabinetului după fiecare consultație.

Activitățile de tip ambulatoriu pentru chirurgie și urologie se desfășoară în containerul gri, iar din data de 1 iunie, tot în interiorul containerului  se vor relua activitatile de recoltare pentru examenele de laborator.

Utilizarea în continuare a containerelor are scopul de a reduce cât mai mult contactul pacienților cu mediul spitalicesc, mai ales acolo unde respectarea circuitelor este dificilă. În continuare se recomandă sistemul de telemedicină (fără contact direct cu pacientul) pentru ambulatoriile de psihiatrie și boli de nutriție.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir a luat decizia continuării acțiunilor de dezinfectare la  nivelul zonelor aglomerate sau a celor cu risc de utransmitere ridicat, cum ar fi curtea spitalului, a unităților de învățământ, a bisericilor, a parcurilor și locurilor de joacă, etc.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială, CLSU Cugir atragand atentia ca relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemiologic.

(Sorin Giurcă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax