Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câți pensionari au primit pensii mai mici după primirea deciziilor. Situația din Alba

Publicat

Peste 1.300 de pensionari din Alba nu și-au încasat pensiile în întregime, după primirea deciziilor de recalculare. La nivelul județului mai sunt, în momentul de față, aproape 5.550 de decizii ce urmează a fi emise. 

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu a convocat-o joi, 17 octombrie, la sediul Instituției Prefectului, pe directorul executiv al Casei Județene de Pensii Alba, Cornelia Miclea, pentru a-i prezenta un raport detaliat privind situația plăților pensiilor în baza Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii, precum și modul de rezolvare a problemelor pe care le ridică petenții care se prezintă la ghișeul instituției.

Citește și Casa de Pensii Alba, anunț pentru pensionarii care nu au primit pensiile prevăzute în decizii. Când își vor primi banii

La întâlnire au participat și secretarul general al Instituției Prefectului, Nelu Fleșer și Indira Câmpean – șef serviciu.

Din raportul prezentat s-a constatat că, în momentul de față, sunt 81.474 decizii plătite, iar un număr de 5.547 de decizii urmează a fi emise (din care 1.167 dosare comunitare pentru care nu este funcțională aplicația, restul cu erori diverse).

De asemenea, 3.416 decizii au fost revizuite ca urmare a autosesizării Casei Județene de Pensii Alba sau a cererilor depuse de beneficiari.

Numărul de cereri depuse pentru plata drepturilor neîncasate ca urmare a primirii deciziilor este de 1.349.

„În final, directorul Cornelia Miclea, a asigurat conducerea Instituției Prefectului că toți funcționarii Casei Județene de Pensii Alba vor depune toate eforturile pentru acordarea drepturilor cuvenite în cel mai scurt timp posibil, ținând cont de complexitatea și de timpul alocat sumelor de acordat pentru fiecare beneficiar”, au transmis reprezentanții Prefecturii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate