Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Situația școlilor cu toalete în curte: Guvernul va amplasa containere moderne cu baie, tot în curte

Publicat

container wc

Cele aproximativ 1.400 de şcoli care au în prezent toaletele în curte vor primi circa 10.000 de euro pentru achiziţionarea, până la finalul anului, de containere moderne, cu baie, ce vor fi montate lângă şcoală şi va fi construit un pasaj pentru a putea trece copiii, a declarat vineri, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Pot să vă spun că sunt încă 1.400 şi ceva de şcoli care sunt în această situaţie neplăcută (cu WC în curte). Până la final de an este obligatoriu ca toate aceste şcoli să nu mai aibă această situaţie. Şi cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat. Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare şcoală pentru a pune lângă şcoala respectivă acele containere moderne care sunt prevăzute cu partea de baie… Cel puţin… Cam asta este suma estimată. Primăria care are grijă de şcoală va avea această sumă. Vom impune acel format tip să nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achiziţii. Lipit de şcoală, facem racordul necesar fie la reţea de apă, canalizare, dacă are, dacă nu fosă, şi, desigur un pasaj prin care copiii trebuie să treacă. Dacă este o şcoală veche undeva într-o comună, nu poţi să spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese să nu fie plouat, să stea în frig. Până la final de an aceste 1.400 de şcoli în acest fel pot toate să fie într-o situaţie corectă”, a explicat Teodorovici.

Acesta a reiterat că Educaţia va avea în acest an o creştere a bugetului cu 47% faţă de 2018, deoarece trebuie atins procentul de 6% din PIB pentru Educaţie.

Citește și Guvernul va rezolva situația școlilor cu toalete în curte. Va amplasa containere. Tot în curte pe romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax