Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Situație IREALĂ la Alba Iulia: I-au ridicat mașina din fața casei după ce i-au trasat sub ea semnul pentru persoane cu handicap

Publicat

parcare

Un bărbat din Alba Iulia s-a trezit cu mașina ridicată din fața casei, după ce angajații Primăriei Alba Iulia i-au trasat sub autoturism un marcaj pentru parcarea persoanelor cu dizabilități. 

Deși pare incredibil de crezut, după ce angajații Primăriei au transat marcajul respectiv, polițiștii locali din Alba Iulia au constatat că bărbatul a parcat ilegal, chiar dacă mașina se afla parcată de o lună pe zona respectivă. 

Însă, situația tragi-comică nu se oprește la marcare locului și ridicarea mașinii.

După, bărbatul a mai avut o problemă: a trebuit să facă o sesizare către Primărie prin care să ceară desființarea locului de parcare din fața porții, loc de parcare care a fost trasat fix pe singura cale de acces către curtea locatarului. 

Situația incredibilă întâmplată pe o stradă din Alba Iulia este descrisă în motivarea Judecătoriei Alba Iulia, instanță la care bărbatul a cerut restituirea banilor pe care i-a plătit pentru recuperarea mașinii.

Un proces s-a desfășurat pe rolul instanței de judecată, iar în data de 28 mai 2021, o primă decizie a fost dată.

Mai exact, „la data de 26 noiembrie 2020, a fost ridicat autoturismul marca Toyota din fața porții de acces pe proprietatea petentului și acesta a fost sancționat, în mod nefondat și nelegal de către agentul constatator polițist local C. S. din cadrul Direcției Poliției Locale din Municipiul Alba Iulia în temeiul textului de lege sus-menționat.

Ca urmare a acestui fapt, petentul a fost obligat să plătească suma de 452,20 lei pentru a-și ridica autoturismul. Mașina ridicată a fost parcată de mai bine de o lună de zile în locul de unde a fost ridicată, loc care se afla în fața casei petentului.

La data în care petentul a parcat mașina nu exista marcaj.

În această perioadă de timp în care mașina a fost parcată și nemișcată, angajații Primăriei Alba Iulia au aplicat marcajul, în mod ilegal, cu semnul „persoane cu dizabilități” sub mașina petentului fără să fie somat sau anunțat în legătură cu acest aspect.

Astfel încât petentul nici măcar nu a avut cunoștință că mașina era parcată pe locul cu marcajul respectiv. Petentul a făcut o sesizare către Primăria Alba Iulia în urma căreia locul de parcare cu nr. 17 a fost desființat, deoarece era singura cale de acces în curtea imobilului aflat în proprietatea acestuia, iar parcările având vechea destinație pentru persoane cu dizabilități au fost migrate pe locurile 19 și 20”, se arată în motivarea instanței.

Decizia instanței

Drept urmare, magistrații Judecătoriei au admis în parte cererea bărbatului și au obligat restituirea banilor pe care bărbatul i-a plătit pentru recuperarea mașinii și plata a 20 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 03.06.2021 at 17:37

    Deci se verifica idea ca in USR s-a aglomerat o cantitate de neghiobie care poate face concurenta serioasa cu prostiile lui Gaga din fostul saptamanal, Saptamana. Cum ati reusit in timp asa scurt sa adunati cam toti nacadaii din zona ? Sau suna a ceva razbunare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax