Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Skateboard, arcul istoric și roundnet au fost recunoscute ca ramuri sportive în România. Anunțul ministerului

Publicat

Ministerul Sportului a anunțat vineri că a recunoscut oficial practicarea în România a trei noi ramuri sportive: skateboard, arc istoric și roundnet.

Potrivit unui comunicat al ministerului, esența ramurii de sport „skateboard” este dată de rularea pe o suprafață plană, având ca suport o „placă” pe patru roți.

Acest sport poate fi practicat atât pe stradă, ca mijloc de transport, dar mai ales în skate park-uri, acestea reprezentând o atracție inclusiv pentru neprofesioniști.

Probele competițiilor de skateboard sunt de nivel olimpic: street și park.

Arc istoric și roundnet, alte sporturi recunoscute oficial

Ministerul precizează că arcul istoric cuprinde modele ce imită arcurile de luptă din istoria diferitelor regiuni și pot fi realizate din coarne ale animalelor sau lemn de diferite esențe. În trecut, corzile erau realizate din in, cânepă și din vene de cai sau vite, iar în prezent se fabrică din material sintetic.

Roundnet-ul este un sport nou, apărut în 1989 în SUA și care cunoaște o popularitate largă la nivel internațional. De aproximativ 5 ani, se practică și în România.

Jocul de roundnet se desfășoară între două echipe formate din 2 coechipieri, folosind un set de roundnet format dintr-o trambulină rotundă (fileu) și o minge. Jocul începe prin lovirea mingii înspre fileu de către jucatorul care servește. Jucătorii pot să lovească mingea cu orice parte a corpului.

În baza recunoaşterii oficiale, practicanţii acestor ramuri de sport se pot constitui în asociaţii cluburi sportive, ulterior federaţie sportivă naţională, şi pot participa la întreceri demonstrative şi competiţii, potrivit legii.

Pentru înfiinţarea federaţiei sportive naţionale, activitatea în ramura de sport recunoscută oficial trebuie să se desfăşoare în mod organizat timp de cel puţin 3 ani de la recunoaşterea oficială a practicării respectivei ramuri de sport în România. Metodologia de înființare a unei federații sau asociații sportive poate fi consultată aici.

sursa foto: pexels.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax