Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Slujba de Înviere de la Catedrala din Alba Iulia, transmisă online, dacă nu apar schimbări la ordonanța militară

Publicat

Tradiționala slujbă de Înviere, care strângea an de an mii de enoriași la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, se va ține anul acesta online, dacă în 20 de zile nu vor exista modificări la ordonanța militară care a restricționat ceremoniile religioase. 

Momentan, potrivit ordonanței militare din 22 martie, ”se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”, se prevede în documentul citat.

Reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia au declarat, pentru Alba24.ro, că se respectă măsurile impuse de autorități și dacă nu vor exista modificări la ordonanța emisă, slujba de la Catedrala din Cetatea Alba Carolina va fi transmisă live.

Mai mult, aceștia au declarat că momentan se caută soluții pentru creștini ca aceștia să poată lua și avea lumină în casă, în seara de Înviere.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax