Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Smiley, acuzat de ANAF că a lucrat la negru. Cum numără Fiscul evazioniștii deghizați în lăutari și fotografi la nunți

Publicat

smiley

Un document al ANAF a fost făcut public astăzi prin care instituția face o centralizare a numărului de nunți, botezuri și alte ceremonii civile și religioase care implică prezența unor artiști sau fotografi pentru „a-i arde la buzunare” pe aceștia. Printre cei luați la bani mărunți, de fapt nu chiar mărunți, se afla si celebrul cântăreț Andrei Maria, mai cunoscut drept Smiley.

Documentul se referă la județul Argeș, dar probabil că o situație financiară se înregistrează în toată țara. ANAF a solicitat primăriilor numărul căsătoriilor încheiate în perioada 2013 – 2017. Răspunsul a venit doar de la Primăria Mioveni, unde s-a constatat că au fost încheiate 1354 de căsătorii. document anaf Partea amuzantă vine din calculul realizat de inspectorii ANAF. Aceștia pleacă de la premiza că la o nuntă participă doi fotografi și trei lăutari, de unde deduc, printr-o înmulțire, că la nunțile din Mioveni au participat 5.307 de ”evazioniști”, respectiv persoane care prestează aceste servicii fără să fie înregistrate. Asta în condițiile în care în tot județul sunt doar 109 persoane autorizate pentru a cânta și fotografia la nunți.

Toți mirii și toate miresele din Argeș au primit acasă, mai spune documentul ANAF, solicitări de declarații privind cheltuielile la nuntă dar au răspuns mai puțin de o treime. document anaf Documentul mai dă și exemplul domnului Frumușelu Georgică. Acesta a avut nunta în data de 29 septembrie  2018, iar pentru serviciile prestate de diferite persoane a achitat o serie bani pentru cort, veselă și altele, dar nu a primit nici un document. Domnul Frumușelu a lucrat cu ”domnul Fane” pentru logistică, ”domnul Mihai de pe OLX” pentru foto și video și cu domnul Anghel Florin, ”cu formația”. Ultimul este înregistrat și ca beneficiar de ajutor social.

În ceea ce îl privește pe Smiley, și acesta a fost dat ca exemplu. În urma inspecției fiscale, s-a stabilit o datorie suplimentară de 168.000 de lei provenind din depășirea plafonului TVA și neînregistrarea în totalitate a veniturilor realizate. Alfel spus, și Smiley ar fi lucrat la negru.

document anaf

Foto: cadru din filmul Nunta mută, regia Horațiu Mălăele

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax