Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj comandat de PSD: USL depăşeşte PDL doar la votul politic. Hava și Dumitrel rămân în topul preferinţelor electoratului din Alba

Publicat

Rezultatele sondajului comandat pe bani grei de PSD  nu sunt nici pe departe cele aşteptate de social-democraţi. Potrivit acestora, principalii candidaţi ai PDL , partidul aflat la guvernare, ar avea toate şansele să câştige şi alegerile locale din 2012.

Potrivit sondajului realizat de PSD, în ceea ce priveşte judeţul Alba, cadidaţii USL la Primăria Alba Iulia – Ioan Dîrzu şi Călin Potor – nu ar reuşi să adune mai mult de 30% din voturile alegătorilor, în timp ce Mircea Hava se menţine la conducere, cu un procent de 44%. Hava a scăzut, totuși, cu 18 procente față de alegerile din 2008, în ciuda proiectelor de investiții pe care le-a făcut în Alba Iulia. Nici candidații la  preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Alba din partea alianţei nu par să convingă electoratul. Totuşi, la votul politic, USL trece de 55% pe judeţ.

Potrivit sondajului PSD,  Teodor Atanasiu (PNL) şi Ioan Florea (PSD) nu trec, niciunul, de 30%. Nu acelaşi lucru se poate spune despre actualul preşedinte CJ Alba, Ion Dumitrel, membru PDL, care, potrivit sondajelor PSD, are puţin peste 40%.

Pe ţară, acelaşi sondaj a arătat că niciuna dintre cele 16 primării ale oraşelor reşedinţă de judet deţinute de PDL şi UNPR nu ar fi câştigată de candidatii USL. Deasemenea, doar în Neamţ, Bistriţa-Năsăud şi Iaşi, candidaţii USL se situează la egalitate cu cei ai PDL, din cele 15 consilii judeţene deţinute de PDL şi UNPR.

Reamintim că, potrivit declaraţiilor preşedintelui PSD Aba, Ioan Dîrzu, reprezentanţii USL erau convinşi că la alegeri vor obţine peste 55% din voturile electoratului. Nu am putut să aflăm încă dacă aleşii Opoziţiei îşi mai menţin declaraţiile, deoarece conferinţa de presă a PSD Alba ce trebuia să aibă loc la ora 12.00 a fost anulată. Trebuie menţionat că, pentru a afla opinia alegătorilor, potrivit lui Dârzu, PSD Alba a cheltuit nu mai puţin de 8.000 de euro pe sondaje.

Florin Roman: „Asistăm la o întoxicare majoră din partea PDL”

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman nu crede în acest sondaj. Acesta ne-a declarat că asistăm la o „manipulare din partea PDL, care iese cu sondaje false şi din care reiese că USL stă prost. Este o intoxicare majoră şi tot ce pot să spun e că rezultatele nu sunt reale. Singurele sondaje reale sunt cele prezentate de noi în februarie şi din care reieşea că USL se află peste PDL, respectiv cu 11% la municipiu şi 14% la judeţ. Deasemenea, trebuie să ne uităm şi la intenţia de vot. Dacă anul trecut Hava avea intenţie de vot de 80%, anul acesta a scăzut la 43% şi trebuie să ne gândim că poate până la anul viitor va mai scădea”.

Florin Roman a precizat că, şi dacă Mircea Hava ar ieşi mai ieşi primar, USL va avea totuşi vicepreşedinţii de Consiliu Judeţean şi Primărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax