Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Societatea „Cuprumin” Abrud va fi privatizată din toamnă

Publicat

Societatea „Cuprumin” Abrud va fi lansată spre privatizare din toamnă. Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat vineri că a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, despre „Cuprumin” Abrud, în urmă cu două săptămâni, la reuniunea naţională a prefecţilor desfăşurată la Băile Felix.

 

Potrivit prefectului de Alba, premierul Emil Boc i-a spus că scoaterea la licitaţie a societăţii de exploatare a cuprului se va face cel mai devreme în toamnă, în prezent lucrându-se la caietul de sarcini (demers început de anul trecut), în care se va regăsi inventarul societăţii şi condiţiile de privatizare. Prefectul speră ca privatizarea societăţii „Cuprumin” să fie un succes, iar investitorul să continue activitatea de exploatare, mai ales că piaţa de cupru este foarte bine cotată.

Modul în care s-a făcut privatizarea UPSOM Ocna Mureş este un exemplu negativ care speră să nu se repete şi la „Cuprumin” Abrud. „Sper să continue şi să dezvolte afacerea şi nu să o taie pentru fier vechi”, a spus Ştefan Bardan.

Zăcământul de cupru de la Roşia Poieni este estimat la 900.000 de tone, lucru ce permite continuarea exploatării pe o perioadă de cel puţin 20 de ani. La societate lucrează în prezent  în jur de 450 de muncitori. Exploatarea mineră a mai fost propusă de două ori pentru privatizare, în 2008 şi 2009, dar procedurile nu s-au finalizat, din lipsă de oferte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax