Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Societățile care donează mașini și echipamente școlilor profesionale, scutite de TVA. Propunere legislativă la Senat

Publicat

scoala profesionala germana alba iulia dotari1 Un parlamentar propune ca societățile comerciale care donează mașini și echiapamente școlilor din sistemul de învățământ profesional și tehnic să fie scutite de plata TVA. Proiectul de modificare și completare a Codului Fiscal vine, potrivit inițiatorului, atât în sprijinul elevilor de la școlile tehnice, care vor beneficia de aparatură și logistică pentru dobândirea competențelor, cât și în sprijinul mediului privat.

„Această inițiativă prevede acordarea unor scutiri de la taxa pe valoarea adăugată pentru agenții economici care donează mașini, materiale sau alte servicii unităților de învățământ profesional și tehnic, venindu-se astfel în sprijinul elevilor cuprinși în învățământul profesional care beneficiind de aparatură și logistică conformă au posibilitatea dobândirii de competențe de nivel ridicat, relevante pentru piața muncii și se pot angaja imediat după absolvire (chiar și după 48 de ore)”, susține deputatul Carmen Hărău, în expunerea de motive.

Potrivit inițiatorului, principala problemă a agenților economici autohtoni precum și a celor care văd în România o posibilă locație pentru a investi, este absența forței de muncă disciplinată și calificată la nivelul de productivitate necesar asigurării competitivității economice. Deputatul susține că lipsa forței de muncă de pe piață este cauzată și de necorelarea mediului economic cu cel al învățământului.

„Penuria de muncitori calificați este generată, pe de o parte, de migrația economică a acestora spre țări dezvoltate ale Uniunii Europene, și pe de altă parte, de orientarea profesională defectuoasă, inclusiv prin necorelarea nevoilor reale ale agenților economici cu ariile curriculare din sistemul de învățământ”, se mai precizează în expunerea de motive.

Proiectul modifică și completează un singur articol din Legea nr. 227/2015, Codul Fiscal. Astfel, art. 292, alin. (1) se completează cu litera s), „prestările de servicii și/sau donațiile de bunuri furnizate de către agenții economici, unităților din sistemul de învățământ profesional și tehnic”.

Propunerea legislativă este în dezbatere publică la Senat, care este prima cameră sesizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax