Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şofer CONDAMNAT la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. A dat 150 de lei unui poliţist, ca să-şi păstreze permisul

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Un bărbat a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare de Tribunalul Alba, după ce şi-a recunoscut vinovăţia legată de o infracţiune de dare de mită. Acesta a fost prins în flagrant, în iulie, în timp ce oferea 150 de lei unui poliţist din Teiuş, pentru a-şi păstra permisul de conducere, după ce a depăşit într-o zonă interzisă.

Potrivit Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba, luni, 15 septembrie. Tribunalul Alba a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi a dispus condamnarea inculpatului B.A. la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Pe 11 iulie, la SJA Alba, a fost înregistrat denunţul agentului principal de poliţie P.C.C. din cadrul IPJ Alba – Poliţia oraşului Teiuş – Formațiunea Poliției Rutiere care a sesizat faptul că, în timp ce se afla în executarea atribuţiilor de serviciu, pe raza orașului Teiuș, a constatat comiterea unei contravenţii la regimul rutier.

Astfel, P.C.C. l-a depistat pe B.A., care a efectuat o manevră de depășire în zonă interzisă, iar acesta i-a oferit sume de bani pentru a nu dispune măsurile legale, respectiv sancţionarea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea altor acte de urmărire penală.

La aceeași dată, B.A. a fost prins în flagrant în biroul Compartimentului Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei orașului Teiuș, după ce a dat agentului de poliţie P.C.C. suma de 150 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale împotriva conducătorului auto.

În cauză s-a colaborat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba care a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba despre încercarea de mituire a poliţistului.

Inculpatul a fost cercetat în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax