Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer de microbuz din Alba, condamnat după ce s-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului și producerea unui accident rutier. Este vorba despre un șofer care făcea transport public în zona Blajului și care s-a urcat beat la volan. 

Mai exact s-a urcat beat la volan și a pornit într-o cursă. În microbuz se aflau în jur de 12 persoane. Accidentul s-a produs în urmă cu patru ani, dar o decizie în instanță a fost dată la Judecătoria Blaj în data de 11 iulie 2024. 

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru două capete de acuzare: vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. Însă, pentru una dintre acuzații, cea de vătămare, a intervenit între timp prescripția.

Ce s-a întâmplat

În fața instanței bărbatul a recunoscut fapta. Acesta a spus că în data de 8 noiembrie 2020, după prima cursă de la ora 7.40, s-a dus acasă, a mâncat și a băut aproape un litru de vin.

Mai exact vreo 700 de mililitri. Apoi la ora 13.00 a mers înapoi la muncă. S-a urcat la volan și și-a continuat activitatea de transport persoane.

La un moment dat, pe DJ107 la km 45+57m,  în timp ce conducea microbuzul cu care transporta la acel moment aproximativ 10-12 persoane, pe un sector de drum în aliniament, având alte preocupări în timpul mersului și fiind sub influența alcoolului, a părăsit partea carosabilă, apoi a intrat într-un cap de pod.

În urma accidentului mai multe persoane au fost rănite. O femeie și-a prins piciorul într-o placă de metal și a fost rănită. A avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale.

Ce alcoolemie avea

Când polițiștii au ajuns la fața locului și-au dat seama că bărbatul era băut. Aceștia l-au testat cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost dus la spital.

La spital, în urma prelevării probelor biologice, inculpatul la data evenimentului avea o concentraţie alcoolică în sânge de 1,38 g‰ la prima probă (recoltată la ora 15:25), respectiv 1,06 g‰ la cea de-a doua probă (recoltată la ora 16:25), se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa primită

Pentru fapta de vătămare corporală a intevenit prescripția și șoferul nu a mai fost condamnat pentru faptă. Acesta a fost condamnat doar pentru conducere sub influența alcoolului.

Mai exact a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare și 90 de ore de muncă în folosul comunității.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate