Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Alba, condamnat pentru un accident rutier: Un pasager grav rănit a primit daune de zeci de mii de euro. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie noaptea

Un bărbat din Alba care a provocat un accident rutier în vara anului 2019 a fost condamnat în noiembrie 2023. Este vorba despre un accident rutier în care doi pasageri ai mașinii au fost răniți. 

Unul dintre ei grav și care dacă nu primea îngrijiri medicale a fi fost în pericol. Deși accidentul a avut loc în data de 26 iunie 2019, o condamnare în primă instanță a venit în 10 noiembrie 2023.

Unul dintre colegii șoferului care se aflau în mașina a cerut despăgubiri de la firma de asigurări în valoare de zeci de mii de euro, despăgubiri pe care le-a și primit.

Motivarea instanței

Motivarea instanței a fost făcută publică, iar în ea apar toate detaliile și modul în care s-a produs accidentul.

Deși în primă fază anchetatorii au vrut să pună cauza producerii accidentului pe seama neatenției șoferului, în instanță nu au existat probe care să confirme acest fapt.

Mai exact, accidentul s-a produs pe o stradă din Mirăslău. Atunci, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton. Unul dintre colegii victimei ”a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare 60-70 zile îngrijiri medicale, iar leziunile traumatice abdominale au pus în primejdie viaţa victimei.

În sensul că în absenţa tratamentului medico-chirurgical adecvat şi la timp instituit, acestea ar fi condus invariabil la deces”, se arată în motivarea instanței.

Șoferul a precizat în instanță că ar fi leșinat, din cauza faptului că a lucrat toată ziua în soare. Magistrații nu au admis apărarea șoferului.

În instanță, acesta a fost condamnat la 9 (nouă) luni de închisoare cu amânare.

De asemenea societatea de asigurare a fost obligată la plata a 50.000 de euro cu titlul de daune morale față de unul dintre cei doi colegi ai victimei, care a fost grav rănit în autoturism. O parte mică din bani, 40.000 de lei au fost deja achitați de firma de asigurări.

Momentan decizia instanței nu este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax