Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Șofer din Alba, depistat în timp ce conducea o autoutilitară cu defecțiuni tehnice grave, pe Autostrada A1 Sebeș – Sibiu

Publicat

Un șofer din județul Alba s-a ales cu permisul suspendat 90 de zile și cu amendă de 2.755 de lei după ce a fost prins pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu în timp ce conducea o autoutilitară care prezenta defecțiuni tehnice grave. Potrivit IPJ Sibiu, autovehiculul prezenta defecțiuni periculoase la sistemul de direcție, coroziuni ale caroseriei, sistemul de lumini era nefuncțional, anvelopele erau de alte dimensiuni iar oglinzile laterale erau defecte.

În perioada 27 – 29 septembrie a.c.,  70 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanții R.A.R. Sibiu și Alba și D.S.V. Sibiu, au desfășurat ample acțiuni în scopul conștientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Activitățile s-au derulat pe tronsonul A1 km. 260 (Cristian, jud. Sibiu) – km. 316 (Pianu, jud. Alba).

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost controlate 1.095 de autovehicule, 427 de conducători auto au fost testați alcoolscopic și 40 de șoferi au fost testați cu aparatul Drugtest.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 683 de sancțiuni contravenționale în valoare de 330.000 de lei, dintre care amintim 203 pentru viteză excesivă, 113 pentru defecțiuni tehnice, 104 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 44 pentru neportul centurii de siguranță, 17 pentru neutilizarea luminilor, 11 pentru utilizarea telefonului, dar și 1 pentru circulație pe banda de urgență și 1 pentru circulație pe sensul opus.

De asemenea, au fost reținute 31 de permise de conducere, astfel: 18 pentru viteză peste limita legală, 5 pentru documente expirate, 2 pentru depășire neregulamentară și câte 1 pentru conducere sub influența alcoolului, utilizarea telefonului mobil, circulație pe banda de urgență, circulație pe sensul opus, conducere agresivă și defecțiuni tehnice.

Pe parcursul celor trei zile, au fost retrase 65 de certificate de înmatriculare, 6 plăcuțe cu număr de înmatriculare, dar și 7 cartele tahografice.

În cazul unora dintre cei 104 șoferi sancționați pentru nerespectarea timpilor de odihnă, menționăm faptul că 12 foloseau magneți, 3 foloseau telecomenzi speciale, 7 foloseau cartelele altor șoferi, iar 12 nu dețineau cartele tahografice.

Bărbat din Alba, prins la volanul unei autoutilitare care prezenta defecțiuni tehnice extrem de periculoase

Din punctul de vedere al defecțiunilor tehnice, demn de reținut este și exemplul șoferului unei autoutilitare, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Alba.

La data de 27 septembrie, în jurul orei 10:30, a fost oprit pe A1, la km. 260, pe sensul Sebeș – Sibiu, iar în urma inspecției tehnice efectuate de către reprezentanții R.A.R. Sibiu s-a constatat că autovehiculul prezenta defecțiuni tehnice extrem de periculoase la sistemul de direcție, coroziuni ale caroseriei pe suprafețe mari, sistem de lumini nefuncțional, anvelope de alte dimensiuni, oglinzi laterale defecte.

Bărbatul a fost sancționat contravențional de către polițiști cu amendă în valoare de 2.755 de lei, dreptul său de a conduce a fost suspendat pentru 90 de zile, iar certificatul de înmatriculare al autoutilitarei a fost retras.

Bărbat din Sibiu, prins cu 1.600 kg de produse lactate, fără documentele legale

Tot la data de 27 septembrie, în jurul orei 14,30, în zona km. 260, polițiștii brigăzii autostrăzi au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un sibian în vârstă de 44 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, împreună cu reprezentanții D.S.V. Sibiu, s-a constatat că bărbatul transporta peste 1.600 de kg de produse lactate, în valoare de 62.000 de lei, fără a deține documentele legale cu privire la proveniență și calitate.

În aceste condiții, reprezentanții D.S.V. Sibiu au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 12.000 de lei, iar produsele lactate au fost confiscate și, ulterior, distruse.

Acțiunile polițiștilor Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile specifice în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră și nu numai a participanților la trafic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax