Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Alba Iulia, amendat de Poliția Locală după ce a parcat mașina pe o pistă de biciclete neterminată. Proces la Judecătorie

Publicat

Un șofer din Alba Iulia și-a căutat dreptatea în instanță, după ce a fost amendat de Poliția Locală. Motivul pentru care a fost amendat este descris într-o motivare a Judecătoriei Alba Iulia. În data de 1 iulie 2024, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o decizie în acest caz. 

În linii mari, polițiștii locali l-au amendat pentru că și-a lăsat mașina parcată pentru câteva minute, pe o porțiune de drum care a fost transformtă în pistă de biciclete.

Mai mult de atât, pista nici nu era vopsită cu vopsea verde, iar indicatoarele erau încă învelite în folie neagră. Bărbatul nu și-a lăsat mașina la întâmplare parcată, ci în fața porții casei mamei sale, o femeie de 89 de ani.

Acesta trebuia să o ducă pe femeie la mașina pentru a merge cu ea la un control, la un medic.

Atunci polițiștii locali l-au amendat pe șofer.

Motivul pentru care a fost amendat, descris de instanță

Momentul s-a petrecut ”în data de 11 martie 2024 a oprit pentru câteva minute în faţa porţii casei mamei sale care este în etate de 89 ani, pentru a o duce la un consult medical.

A arătat că mama sa se deplasează cu ajutor şi cu un cadru metalic cu roţi. Strada era destul de largă astfel încât circulaţia nu era îngreunată prin modul de parcare a autoturismului şi nici nu era finalizată pista de biciclete iar indicatoarele care semnalizau această pistă erau astupate cu folie neagră.

Pista de biciclete a fost finalizată la data de 26.03.2024 când s-a finalizat vopsirea şi marcarea cu popice”, se arată în motivarea instanței.

Șoferul a fost amendat cu 330 de lei.

Procesul verbal întocmit greșit de polițiștii locali

Însă, nu a fost nevoie de foarte multe dovezi în instanță, deoarece procvesul verbal a fost întocmit greșit de polițiștii locali. Mai pe scurt aceștia nu menționat foarte multe detalii față de locul unde s-a petrecut fapta.

Nici măcar nu au notat numărul imobilului în fața căruia a fost parcată mașina.

Procesul verbal a fost realizat ”fără alte detalii legate de proximitatea cu o intersecţie, ori numărul unui imobil drept reper. Instanța constată că fapta este insuficient descrisă în cuprinsul actului sancționator”, au notat magistrații.

Drept urmare, aceștia au considerat nul documentul prin care a fost amendat șoferul. Procesul verbal a fost anulat, iar instanța i-a dat câștig de cauză șoferului.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate