Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Alba, pozitiv la un test antidrog: Susține că ar fi mâncat covrigi cu mac. Rezultatul analizelor de sânge. DOCUMENTE

Publicat

Un tânăr șofer din Alba Iulia, Alexandru H., stă de mai bine de un an și jumătate fără carnet de conducere, după ce a aparatul de drug test a indicat că ar fi pozitiv pentru mai multe substanțe cu efect psihoactiv.

Acesta susține că nu este consumator de droguri.

Mai mult de atât, după ce a fost de acord să i se recolteze probe biologice, situația s-a complicat mai mult din cauza faptului că analizele de urină au indicat că ar fi pozitiv pentru opiacee, dar cele de sânge au ieșit negativ.

Alexandru a detaliat pentru reporterii alba24.ro, situația în care se află de mai bine de un an și că dosarul său nici nu a ajuns pe masa judecătorilor fiind încă în cercetare la IPJ Alba.

De asemenea acesta susține că a ieșit pozitiv la opiacee, la testul de urină, din cauza faptului că atât în ziua în care a fost testat, dar și cu o zi înainte ar fi consumat covrigi cu mac.

Opiaceea este un termen utilizat în farmacologie pentru a desemna un compus derivat din opium. Opioidul, un termen mai modern, este folosit pentru a desemna toate substanțele, naturale și sintetice, care se leagă de receptorii opioizi din creier.

Procesul verbal

Opiaceele sunt alcaloizi a căror prezență se înregistrează natural în planta ”papiopomus papiver somniferum” (denumită popular mac).

Totul s-a întâmplat în data de 24 februarie 2022 iar Alexandru a fost de acord să detalieze situația deoarece consideră că dintr-o eroare stă fără carnet de conducere de peste un an.

Extras din documente

Deși a făcut mai multe cereri către IPJ Alba și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, dosarul său nu a înaintat și se află tot în stadiul de anchetă.

Între timp, dosare similare, chiar și cu testări realizate mult mai târziu decat data de 24 februarie 2022, fie au fost clasate, fie au primit deja o condamnare în primă instanță.

Cel mai contrariat este de faptul că a ieșit pozitiv pentru opiacee la testul de urină, dar la cel de sânge a ieșit negativ.

Alexandru susține că a consumat covrigi cu mac, în ziua testării și cu o zi înainte. Faptul că poți ieși pozitiv pentru opiacee la testele de urină, dacă consumi produse care au mac, este dovedit.

Spre exemplu, în emisiunea Brainiac, care a rulat între anii 2003 și 2008, și a fost transmisă și pe postul TV, Discovery, realizatorii au arătat că acest lucru este posibil.

Au rugat un preot care a declarat că nu este consumator de droguri să mănânce produse cu mac, iar apoi acesta a efectuat un test de urină și a ieșit pozitiv pentru opiacee.

Momentul poate fi urmărit mai jos:

YouTube video

Cazul explicat într-o scrisoare deschisă către alba24.ro de către Alexandru H.

”Buna Ziua! Numele meu este H. Alexandru, sunt din Alba Iulia si vreau să vă prezint experința mea cu sistemul judiciar care ar trebui sa ne protejeze de infractori și cum poți să rămâi fără permis din cauza unor erori ale sistemului.

În jurul orei 20:00, 24 februarie 2022, circulând pe strada Tudor Vladimirescu către casă am fost oprit de către un echipaj care m-a testat de alcool, rezultatul fiind negativ, iar apoi de substante psiho-active.

Rezultate test urina

Eu foarte liniștit și cooperant am aceptat, neștiind ce mă va aștepta.

Am fost depistat cu 3 substanțe, eu nu consumasem în viața mea vreo substanță interzisă și de aceea eram foarte liniștit. Cu adevărul nu poți muri în mână, din păcate m-am înșelat.

Am ajuns la spital pentru a mi se recolta probe biologice, doctorii de la spitalul din Alba împreună cu polițiștii nu știau dacă trebuie să îmi recolteze și probe de urină sau nu.

Până la urma s-au hotarat că trebuie, am ajuns să recoltez probe de urină împreună cu polițistul în toaleta Spitalului.

Nu spun ce moment penibil am trăit la spital știind că nu consumasem în viața mea substanțe interzise.

De la spital am ajuns la IPJ Alba unde am fost condus pentru a semna procesul verbal.

Rezultate test sange

Eu citind procesul verbal pe care mi l-a dat polițistul, a observat că în el scria ca am fost recalcitrant și ca am refuzat cooperarea. I-am atras atenția și el și-a cerut scuze spunând că l-a scos la fel ca cel de dinainte.

Muncă ”copy-paste”. Am fost mințit că peste o săptămână îmi ajung analizele de la probele biologice.

După două săptămâni am angajat o avocată care credeam că se poate lupta cu sistemul leneș și plin de concedii.

După trei luni am fost anunțat de către avocată că analizele de urină au fost pozitive la opiacee, iar la sânge negative.

Deja problema devenea tot mai serioasă și prezența opiaceelor în urina nu mi-o puteam explica până l-a un moment dat când am aflat că simpla consumare a unei pâini sau covrig cu mac poate cauza o prezență a acestor substanțe.

Sunt foarte multe studii făcute pe această temă dar nu aici, ci în Anglia și SUA.

Cereri nenumărate la doamna procuror,  am o cerere din 05.09.2022 la care nici până acum nu am primit răspunsul, pe motiv că cererea a trimis-o la poliție.

Cerere către Parchet

Am dat cu capul de concedii de fiecare dată când am cerut informații. Ori doamna procuror era în concediu, ori polițistul care instrumentează cazul era în concediu diferit, odată prenatal, o data de odihnă, o dată postnatal.

Nici până în zi de astăzi, dupa un an și doua luni nu s-a trimis dosarul meu în instanță, ceea ce denotă un proces neechitabil și încalcă drepturile omului.

Nu încerc să cer ajutorul presei, vreau doar să știe lumea cum poți să ajungi cu dosar penal de care nimeni din sistem nu este interesat, să iți pierzi locul de muncă, apoi familia din cauza unor oameni care sunt total dezinteresati de drepturile tale ca și om. mai am multe de adaugat.

Mulțumesc și sper să vă intereseze întâmplarea care mi-a distrus viața. Merită și alții să știe ce li se poate întâmpla, deși nu doresc la nimeni. Am și dovezile de la dosar”, a declarat Alexandru, într-o scrisoare deschisă trimisă pe adresa redacției alba24.ro.

Reporterii alba24.ro l-au contactat și telefonic pe Alexandru care a și oferit documentele pe care le-a menționat, documente care se află inserate în articol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Andreea

    duminică, 30.04.2023 at 20:50

    Este o vorbă , dacă nu ai imaginație fate polițist 😂
    sau mai bine sclav a statului corupt😉 în România nu trebuie să mai există poliție si procurori , banii cheltuiți inutil pe salarii nesimțite .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax