Connect with us
Publicitate

BLAJ

Șofer din Blaj, amendat pentru că a întors mașina într-o zonă destinată ”exclusiv polițiștilor”. Ce au decis magistrații din oraș

Publicat

Un șofer din Blaj și-a căutat dreptatea în instanță, după ce a fost amendat de polițiști pentru că a îndrăznit să întoarcă mașina într-o zona destinată doar poliției.

Mai exact fapta s-a petrecut în vecinătatea sediului Poliției din Blaj. 

Deși nu există un indicator în zona respectivă care să atenționeze șoferii că virajul la stânga este interzis, polițiștii l-au amendat pe bărbat cu 1305 lei și 6 puncte de penalizare.

După amenda primită, bărbatul a contestat-o la Judecătoria Blaj, unde în data de 19 octombrie 2023, magistrații au dat o primă sentință.

În motivarea instanței bărbatul a explicat de ce a fost amendat și cum a motivat amenda agentul de poliție.

Șoferul a arătat că, ”la data de 24 martie 2023, în timp ce se deplasa dinspre bld. Republicii a fost oprit de poliţie şi sancţionat, pentru că a efectuat virajul la stânga încălcând marcajul longitudinal dublu, ce separă cele două sensuri de mers, prin efectuarea manevrei de întoarcere.

Petentul a susţinut că cele consemnate în procesul-verbal de contravenţie nu sunt conforme cu realitatea şi a precizat că, în vecinătatea magazinului chinezesc, a efectuat manevra de întoarcere, văzând că există un marcaj discontinuu care să îi permită să efectueze manevra în condiţii legale şi de siguranţă.

La scut timp după efectuarea manevrei, a fost oprit de o autospecială de poliţie.

După ce a fost legitimat de agentul de poliţie, acesta i-a transmis că a fost oprit pentru că a încălcat marcajul dublu continuu.

Petentul a încercat să-i explice acestuia că marcajul de pe şosea este cu linie întreruptă şi că nu a observat existenţa vreunui indicator care să interzică efectuarea de manevre.

Explicaţia agentului a fost că acest marcaj întrerupt este destinat doar angajaţilor poliţiei Blaj, lucru care nu reiese din dovezile de la faţa locului”, se arata în motivarea instanței.

Ce au decis judecătorii

Magistrații i-au dat dreptate șoferului mai ales că aceasta a adus probe la dosar care să ateste faptul că în zona respectivă virajul la stânga este permis.

Instanţa reţine că, ”pe Bulevardul Republicii pe segmentul de drum unde petentul a efectuat manevra de întoarcere, marcajul este întrerupt pe o scurtă porţiune de drum, după cum reiese din fotografiile depuse de petent la dosar.

Totodată, raportat la susţinerea agentului constatator, respectiv la faptul că pe respectivul segment de drum, este permis virajul la stânga doar pentru autospecialele poliţiei, instanţa reţine că, în absenţa unui indicator care să interzică expres virajul la stânga şi pentru alte categorii de vehicule (ori intimata nu a făcut dovada unui astfel de indicator), fapta petentului de a vira la stânga pe segmentul de drum cu linia de marcaj întreruptă, nu constituie contravenţie”, au precizat magistrații.

Drept urmare au anulat amenda primită de șofer.

Decizia din data de 19 octombrie nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cornelia

    luni, 23.10.2023 at 11:21

    Vai de capul vostru!!!
    Va simtiti bine cand amendati cu rea credinta?

  2. Vasile Vasile

    luni, 23.10.2023 at 15:34

    Agentul de poliție mai are serviciu ?

  3. Petru

    luni, 23.10.2023 at 17:20

    Ăștia aplică legea după cum îi taie capul. Și acest caz nu este singular .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax