Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer prins drogat la volan pe autostrada Sebeș-Sibiu. Acțiune a Poliției pe A1 și A10. Zeci de permise reținute, sute de amenzi

Publicat

Un șofer a fost prins la volan sub influența drogurilor, pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva. Altul era sub influența alcoolului și al treilea conducea fără permis. Polițiștii de la Brigada Autostrăzi au organizat o acțiune de amploare pe A1 și A10. Au reținut peste 40 de permise și au dat 324 de amenzi.

Potrivit IPJ Sibiu, luni, 21 martie, în jurul orei 12.00, pe A1 la kilometrul 260 – Cristian, în județul Sibiu, pe sensul Deva-Sibiu, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Buzău.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat rezultate pozitive la două substanțe psihoactive, buzoianului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 2 din Codul Penal.

Marți, 22 martie, în jurul orei 11.00, pe A1 la kilometrul 316, pe sensul Deva-Sebeș, în județul Alba, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de către un timișorean în vârstă de 48 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Miercuri, 23 martie, în jurul orei 14,30, pe A1 la kilometrul 316, pe sensul Deva-Sibiu, în județul Alba, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Iași, a fost depistat conducând un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

Sute de amenzi, zeci de permise reținute

În perioada 21-23 martie,  50 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanții R.A.R., I.S.C.T.R. și D.S.V., au desfășurat ample acțiuni în scopul conștientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

Acțiunile s-au derulat pe tronsoanele A1 Sibiu – Deva – Holdea și A10 Sebeș – Turda, pe raza județelor Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj.

Pe parcursul celor trei zile, au fost verificate 1.210 autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și au aplicat 324 de sancțiuni contravenționale în valoare de 134.300 de lei.

Dosarele penale deschise au vizat infracțiunile de conducere fără permis, conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, conducerea sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Cele mai multe permise reținute, pentru viteză

Cele mai multe permise de conducere au fost reținute pentru conducerea cu viteză peste limita legal admisă (28), pentru conducere sub influența alcoolului (7), pentru conducerea unui autovehicul având defecțiuni la sistemul de direcție (1), altele fiind reținute după ce conducătorii auto au fost depistați circulând pe banda de urgență, depășind neregulamentar sau conducând agresiv.

35 de conducători auto au fost depistați încălcând normele privind timpii de odihnă, alți 3 se aflau la volanul unor autovehicule fără a deține polița RCA valabilă, iar 4 șoferi au fost sancționați pentru efectuarea de transport de marfă fără licență sau autorizație.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul celor trei zile, reprezentanții I.S.C.T.R. au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.800 de lei și au dispus imobilizarea a două autovehicule. Reprezentanții D.S.V. au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.400 de lei și au confiscat în vederea distrugerii 370 de kg de carne.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi continuă acțiunile în vederea menținerii unui climat de siguranță rutieră.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax