Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şoferi cu dosare penale după ce au condus băuţi sau cu autorizaţia de circulaţie expirată. Un mopedist avea permisul reţinut

Publicat

Patru bărbaţi din judeţul Alba s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului sau au comis alte infracţiuni. Unul dintre ei conducea un autovehicul neînmatriculat, altul a refuzat să se supună testării pentru alcool şi un mopedist conducea cu permisul reţinut.

Sâmbătă, la ora 21.45, poliţişti din cadrul Poliţiei din Blaj, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Gării din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de Gheorghe M., de 44 ani, din Blaj.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot sâmbătă, la ora 22.45, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj în timp ce desfăşurau activităţi în apropierea staţiei CFR Cistei, au solicitat unui conducător auto, respectiv B.V.Ş., de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, judeţul Alba, efectuarea testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Agenţii de poliţie au condus persoana în cauză la spital în vederea recoltării de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, dar în continuare conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea  de monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 20 iulie, la ora 16.03, patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Cugir a oprit în trafic, pe str. Eroilor, din localitatea Vinerea, un motociclu condus de T.A., de 25 de ani, din localitatea Vinerea, judeţul Alba. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere reţinut în vederea suspendării. În continuare, faţă de T.A., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Duminică, la ora 00.02, lucrători din cadrul Serviciului Rutier Alba au oprit pentru control, pe Bulevardul Revoluţiei 1989 din municipiul Alba Iulia, un autoturism condus de către Gheorghe B., de 32 de ani, din Alba Iulia.

În urma verificării autorizaţiei de circulaţie provizorie emisă pentru autovehiculul condus de bărbat, s-a constatat faptul că aceasta este expirată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax