Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferi din Alba prinși băuți la volan. Peste 150 de amenzi și 11 permise reținute de polițiști. Avertizări pentru conducătorii auto

Publicat

etilotest_Poliţiştii rutieri din Alba au continuat activităţile menite a creşte siguranţa traficului rutier, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizată o acţiune ce a avut drept scop combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost depistaţi 6 şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului şi au fost reţinute 11 permise de conducere. De asemenea au fost aplicate 155 de amenzi în valoare de peste 32.000 de lei.

În perioada 15-16 ianuarie Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop creşterea siguranţei rutiere şi depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice, precum şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat alcool.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.550 lei, din care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost reţinute 11 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, din care 5 de conducere sub influenţa alcoolului şi una de refuz de a se supune recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, în jurul orei 1.43, polițiștii Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe D.A.C., de 23 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, în jurul orei 23.15, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe S.V., de 53 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiu fiind sub influența alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri, în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri din Abrud, în timp ce acționau împreună cu polițiștii din Bucium, pe DJ 107 I, au oprit pentru control, pe DJ 107 I, un autoturism condus de J.C.A., de 28 de ani, din Abrud. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, polițiștii i-au cerut să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.

Sâmbătă la ora 5.30, polițiștii de siguranță publică din Blaj, au oprit pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din oraş, un autoturism condus de P.S., un tânăr de 21 de ani, din Blaj. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acceași zi la ora 19.10, poliţiştii posturilor de poliţie comunale Vinţu de Jos şi Ciugud, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Șibot, au oprit pentru control, un autoturism condus de D.D.C., de 61 de ani, din comuna Şibot. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste cazuri, față de conducătorii auto depistați conducând sub influența alcoolului, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

„Stimaţi conducători auto, nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, au transmis polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax