Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şoferi prinşi cu alcool la volan sau cu permisele suspendate. Acţiune de weekend a poliţiştilor din Alba. Un mopedist a condus cu 1,11 mg/l alcool „la bord”

Publicat

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu colegii de la secţiile de poliţie rurală au organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului. În urma acestora, şapte şoferi au rămas fără permis şi alţii au luat amenzi în valoare totală de peste 25.000 de lei. Un mopedist a fost prins cu 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cele două zile de acţiune, au fost constatate şase infracțiuni la regimul rutier şi au fost sancţionate 152 de fapte contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 25.840 lei.

Au fost reţinute şapte permise de conducere, din care cinci pentru consum de alcool. Alte trei infracţiuni rutiere constatateau fost de conducere cu alcoolemie, peste limita legală, una de refuz de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, una de conducere fără permis şi una de conducere cu permisul suspendat.

Sâmbătă, 17 mai, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, l-au depistat pe V.A.N., de 35 de ani, din Sebeş, în timp ce circula cu o motocicletă, pe strada Călăraşi din Sebeş, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În aceeaşi zi, la ora 21,25, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe S.I., de 50 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism, pe strada Păcii din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto  cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 22.30, poliţiştii din Mihalţ l-au depistat pe S.I, de 41 de ani, din municipiul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.

La ora 22.52, poliţiştii din Ocna Mureş au oprit, pentru control, pe strada Vadului din Ocna Mureş, un moped condus de S.D., de 39 de ani, din oraş, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării mopedistului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 23.30, poliţişti din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Mihai Viteazu din Cugir, un autoturism condus de N.L.L., de 33 de ani, din Cugir, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0,46% alcool pur în aerul expirat, ulterior  fiindu-i recoltate mostre de sânge, în  vederea  stabilirii  alcoolemiei.

La ora 23.10, pe DJ 107 G a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de I.C., de 59 de ani, din comuna Mihalţ, care era sub influenţa alcoolului. Bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, refuzând de asemenea să se supună recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.46, poliţiştii din Baia de Arieş au oprit pentru control, un autoturism condus de o tânără de 27 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spitalul din Câmpeni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax