Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Şoferi sub influenţa alcoolului la volan, pe şoselele din Alba. Patru bărbaţi încep anul cu dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri

Publicat

Patru şoferi au fost surprinşi de poliţiştii rutieri din Alba, în weekend, la volanul unor maşini sub influenţa alcoolului. Aceştia s-au ales cu dosare penale şi au rămas fără permis. La Ciugud, un tânăr de 18 ani din Alba Iulia a fost prins în timp ce conducea un moped fără permis.

În 3 ianuarie, la ora 18.40, polițiștii rutieri din Sebeș au oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare din oraş un autoturism condus de Mircea G., de 52 ani. Întrucât emana miros de alcool, polițiștii l-au testat pe şoferul din Sebeş cu aparatul etilotest, care a  indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Acum se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

În 5 ianuarie, la ora 4.38, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Alba Iulia, aflați în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier au oprit un autoturism condus pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Alba Iulia, de către D.S. de 29 ani, domiciliat în orașul Geoagiu, județul Hunedoara. Aparatul etilotest marca Drager a indicat valoarea de 0,46 mg/l  alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care D.S. a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care față de D.S. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

Tot duminică, la ora 14.25, poliţiştii rutieri din  Aiud, în timp ce desfășurau activități de supraveghere şi control al traficului rutier, au oprit pe strada Valea Aiudului un autoturism condus de L.N., de 44 de ani, din Aiud. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui L.N. au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00, poliţiştii rutieri din Sebeş l-au oprit, pe strada Dorin Pavel din Sebeş, pe T.A.F., de 25 de ani, din oraş, aflat la volanul unui autoturism. Avea 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui T.A.F. au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

În 4 ianuarie, în jurul orei 23.15, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Ciugud și Berghin, aflați în serviciul de patrulare intercomunală pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și supravegherea traficului rutier, au oprit pentru control un moped condus pe DJ 107C, pe raza comunei Ciugud, de către Darius Bogdan T. de 18 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, fapt pentru care polițiștii i-au întocmit acestuia un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax