Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii băuți la volan, în ”vizorul” polițiștilor rutieri. Patru conducători auto au rămas fără permis de conducere

Publicat

etilotest1În data de 26 septembrie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate consumului de alcool precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Ca urmare a acțiunii, poliţiştii au constatat 132 de abateri contravenționale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare de 23.760 lei.

Patru conducători auto au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, acestora fiindu-le suspendate permisele de conducere, în urma testărilor cu aparatul etilotest, pentru 2 dintre ei fiind constatate valori de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care le-au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Polițiștii au constatat alte 6 infracțiuni la regimul rutier, din care 2 au fost pentru conducerea sub influența alcoolului.

Exemple:

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Cut în timp ce se aflau, vineri, 26 septembrie, în exercitarea sarcinilor de serviciu, în comuna Cut, au oprit pentru control un autoturism condus de N.G., de 21 de ani, din comuna Cut, judeţul Alba.
Întrucât conducătorul auto mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Sebeş unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.

La data de 27 septembrie, ora 0013, lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Abrud, au oprit pe strada Moţilor din oraşul Abrud, un autoturism condus de S.N., de 36 de ani, din comuna Sohodol, judeţul Alba.
Din cauza faptului că acesta emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Abrud, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax