Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii care circulă fără RCA ar putea fi sancționați și pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere a traficului. PROIECT

Publicat

Șoferii din țară ar putea fi în curând verificați și sancționați dacă circulă fără a deține o asigurare RCA valabilă, prin intermediul camerelor de supraveghere a traficului. Măsura este inclusă într-un proiect de modificare a legii, care se află în prezent în lucru la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„În conformitate cu prevederile art. 4 ale Directivei 2021/2118/CE1, statele membre pot efectua controale privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto cu condiția ca acestea să nu fie discriminatorii, să fie necesare și proporționale pentru atingerea scopului urmărit, precum și:

  • să fie efectuate în cadrul unui control care nu urmărește exclusiv verificarea asigurării, sau
  • să facă parte dintr-un sistem general de control pe teritoriul național care se desfășoară și în ceea ce privește vehiculele care staționează în mod obișnuit pe teritoriul statului membru ce efectuează controlul și nu necesită oprirea vehiculului

Având în vedere obligația statelor membre de a transpune în legislația națională prevederile directivei anterior menționate până la data de 23 decembrie 2023, precizăm faptul că la momentul actual, la nivelul ASF se află în lucru un proiect de lege de modificare a Legii nr. 132/2017 în cadrul căruia sunt propuse mai multe soluții care să vină în sprijinul asiguraților, a persoanelor prejudiciate cât și a pieței de asigurări din România în general.

Astfel, în cadrul proiectului de modificare a legislației primare avem în vedere posibilitatea introducerii a unor prevederi referitoare la verificarea deținerii/valabilității asigurărilor RCA prin intermediul camerelor de supraveghere a traficului menite atât să protejeze persoanele prejudiciate în urma accidentelor de circulație, cât și să faciliteze minimizarea situațiilor în care conducătorii auto pun în circulație pe drumurile publice vehicule care nu au încheiată o asigurare RCA valabilă.

În urma finalizării și aprobării acestuia de către Consiliul ASF, acesta va fi transmis către Ministerul Finanțelor în vederea analizării și exercitării dreptului de inițiativă legislativă”, au precizat reprezentanții ASF, pe 12 octombrie, ca răspuns la o întrebare adresată în luna septembrie de către senatorul PNL de Alba, Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax