Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şoferii care conduc maşini cu volanul pe partea dreaptă vor fi obligați la cursuri suplimentare. Alte prevederi dintr-un proiect de lege

Publicat

volan dreapta

volan dreaptaCei care conduc maşini cu volanul pe partea dreaptă vor fi obligați să urmeze cursuri suplimentare de șofat. De asemenea, aceste mașini nu vor mai putea circula pe drumurile din România fără un sistem corespunzător de oglinzi, potrivit unui proiect de lege care se află în dezbatere publică la Senat.

Conducătorul unui autovehicul cu volanul situat pe partea dreaptă poate conduce un astfel de autovehicul pe drumurile publice numai în următoarele cazuri: dacă a urmat cursuri suplimentare de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan situat pe partea dreaptă, cu o durată de minim 20 de ore, dacă posedă permis de conducere obținut într-un stat în care circulația se desfășoară pe sensul de mers de pe partea stângă, se arată în proiectul de lege inițiat de deputatul PNL Alexandru Nazare.

„Autovehiculul cu volanul situat pe partea dreaptă poate fi condus pe drumurile publice numai dacă are montat un sistem corespunzător de oglinzi care-i asigură conducătorului vizibilitatea în partea stângă-față a autovehiculului. Conducerea în alte condiții constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a treia de sancțiuni și cu retragerea certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau după caz a dovezii înlocuitoare a acestora”, menționează proiectul.

În zonele punctelor de trecere a frontierei, posibilitatea achiziționării oglinzilor este asigurată de către CNADNR, prin agențiile de încasare a tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, sau prin persoanele juridice cu care CNADNR a încheiat convenții în acest scop. Dispozițiile prezentei sancțiuni nu se aplică vehiculelor istorice, vehiculelor utilizate pentru îndeplinirea unor sarcini de utilizate publică și vehiculelor care nu sunt destinate circulației pe drumurile publice, prevede acest proiect legislativ.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax