Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şoferii care conduc sub influenţa alcoolului ar putea risca până la 10 ani de închisoare. Propuneri pentru modificarea Codului Rutier

Publicat

Mai mulţi deputaţi au elaborat un proiect de modificare a Codului Rutier, prin care şoferii care sunt surprinşi sub influenţa alcoolului la volan pot primi până la 10 ani de închisoare. Iniţiativa vizează dublarea sau chiar triplarea pedepsele pentru conducătorii auto care urcă la volan după ce au consumat alcool sau stupefiante. Motivul este creşterea incidenţei accidentelor produse din aceste cauze.
Potrivit datelor Poliţiei Românie, unul din trei accidente mortale, produse pe şoselele din România, este cauzat de un şofer beat. Astfel, unii deputaţi consideră justificată înăsprirea pedepselor pentru astfel de infracţiuni.

Conducătorii auto prinşi cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l în aerul expirat sau sub influenţa stupefiantelor ar urma să rişte pedepse între 5 şi 10 ani de închisoare. Dacă şoferul efectuează transport în regim public, acesta ar putea sta după gratii chiar şi 15 ani. Dacă această propunere nu va fi aprobată de parlamentari, iniţiatorii proiectului au şi o variantă de rezervă.
Dacă un şofer este prins cu o alcoolemie sub 0,80, riscă să rămână fără permis pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an. Dacă alcoolemia depăşeşte 0,80 sau a consumat stupefiante, riscă să rămână fără permis pentru o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani.
Dacă în interval de 5 ani de la prima suspendare a permisului din cauza alcoolemiei şoferul recidivează, el ar putea rămâne fără permis timp de 10 ani. Proiectul prevede explicit ca pedepsele pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor să nu poată fi reduse.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cclaws

    luni, 10.06.2013 at 16:14

    ar fi bine ca prima data sa ridicati pedepsele pt coruptie si apoi om vedea….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax