Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șoferii care nu își plătesc amenzile în termen de două luni ar putea rămâne fără permis. Proiect inițiat de deputatul Florin Roman

Publicat

Șoferii care nu își plătesc amenzile în termen de două luni ar putea rămâne fără permis – este sancțiunea pe care a propus-o deputatul PNL de Alba, Florin Roman alături de mai mulți colegi. Carnetul va fi restituit doar în momentul în care șoferul va achita integral suma amenzii. 

Mai exact, este vorba despre o propunere legislativă, un proiect de lege, prin care să se modifice OUG nr. 195/2002, care reglementează circulația pe drumurile publice. 

Deputații PNL care au inițiat proiectul vor să modifice un articol din lege, Articolul 103, cu următorul text:

Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:

f) până în momentul achitării amenzii, daca aceasta nu a fost achitată în termen de 60 de zile de la sancționarea contravenientului.

În data de 28 martie 2022, proiectul a fost înregistrat la Senat și se află în dezbatere.

În expunerea de motive, inițiatorii proiectului, Laurențiu Dan Leoreanu, Florin Roman, Gabriel Avramescu spun că în România este un nivel scăzut de plată al amenzilor rutiere.

Marea problemă, mai explică aceștia este că ”unitățile teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local”.

Mai mult de atât, inițiatorii consideră că modificarea legii ar educa mai tare șoferul. Aceștia spun în expunerea de motive că permisul va fi dat înapoi șoferului în momentul în care achită amenda.

”Proiectul de lege vine cu o sancţiune destul de dură pentru cei care nu îşi achită amenzile în sensul că, dacă în termen de 60 de zile acest lucru nu se întâmplă, li se ridică dreptul de a conduce autovehiculul prin ridicarea dreptului de a conduce”, a declarat Florin Roman, la solicitarea repoterilor ProTV.

Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Tudor

    sâmbătă, 02.04.2022 at 21:21

    Stie toata lumea ca esti doar contabil .Acum se pare ca esti economist la facultăți particulare si cunosti si economie geo politica

  2. pilu

    sâmbătă, 02.04.2022 at 21:26

    Mai gândeşte-te, că tu eşti maestru în încurcături.

  3. Dex

    duminică, 03.04.2022 at 03:10

    Nu iti e rusine? Intreb de curios

  4. Avarii

    duminică, 03.04.2022 at 07:05

    Sa instalat foamea la cei de sus? Duc lipsa de bani? Dar daca un tembel a dat o amenda si poate am temei legal si dovezi pt a o contesta chiar si la instante din lumea civilizata ba poateajung sa mai si cistig? Atunci BAI, ce ar fi sa dati o lege care sa amendeze chiar cu destituirea pe prostii care au ,,scuipat,,legea?

  5. Rusinea

    duminică, 03.04.2022 at 07:09

    Stiam ca atunci cind te faci bine de minune, pleci capul, taci si te intorci acasa, daca ai demnitate si onoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax