Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii care provoacă accidente mortale, sub influența alcoolului, vor fi condamnați la închisoare cu executare. Proiect

Publicat

politia-accident

Un proiect de completare a Codului Penal prevede că suspendarea pedepsei pentru ucidere din culpă este interzisă dacă infracţiunea a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului, a altor substanţe psihoactive ori fără permis de conducere.

În prezent, legea permite posibilitatea suspendării executării pedepsei, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei în cazul unui concurs de infracţiuni între uciderea din culpă, în condiţiile art. 192 alin. (2) şi cea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere – art. 335 alin. (1) – (3), ori conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, reglementata la art. 336 alin. (1) – (3), se arată într-un comunicat al Senatului, citat de Agerpres.

„Potrivit unui raport din 2017 al Comisiei Europene, România este pe primul loc în Uniunea Europeana în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti, contrar tendinţei din spaţiul comunitar în ceea ce priveşte numărul de decese raportat la un milion de locuitori. Deşi numărul victimelor decedate în accidente rutiere a scăzut constant în Uniunea Europeană, ajungând la 49 raportate la un milion de locuitori, în România, tendinţa este contrară, de 80 de decese la un milion de locuitori – în creştere constantă în ultimii 10 ani”, se arată în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax